Aquaterra

Articole

1893

Cum vă pot ajuta periuța și pasta de dinți să sporiți frumusețea… corpului

Diseară, înainte de a lua periuța și pasta de dinți pentru a curăța dinții, gândiți-vă – acestea pot fi folosite și în alte scopuri. Credeți-mă! Le puteți folosi practic pentru tot: pentru a aranja sprâncenele, pentru a desface și pieptăna genele, pentru a curăța unghiile.

Ce putem face cu o periuţă de dinţi

✔ Sprâncene

Puteți folosi periuța de dinți pentru a vă pieptăna sprâncenele – ea va aranja firele de păr, va îndepărta firele căzute și va exfolia pielea moartă. Un alt truc folositor – stropiți pe o periuță veche fixator de păr și pieptănați sprâncenele. Ele vor cădea mai puțin.

✔ Buze

Pentru ca buzele să fie roşii, frumoase şi pline, trebuie să restabilim circulaţia sângelui. Pentru aceasta, masaţi buzele cu mişcări circulare, de parcă aţi curăţa dinţii. Iar pentru ca buzele să nu crape şi să rămână moi, aplicaţi vaselină şi masaţi cu periuţa.

✔ Gene

Multe femei comit o mare greşeală: desfac genele date cu rimel cu ajutorul unui ac. Nu faceţi la fel! Dacă nu vă place că rimelul a lipit genele, folosiţi mai bine o periuţă de dinţi. În aşa fel, nu va fi nimic grav chiar dacă din neatenţie vă veţi lovi peste ochi.

✔ Unghii

O periuţă deosebit de aspră este perfectă pentru trusa de manichiură din mai multe puncte de vedere: ea poate curăţa murdăria de sub unghii, îndepărta cuticulele şi curăţa suprafaţa unghiilor înainte de vopsire. La fel, vă puteţi juca de-a pictorul abstracţionist şi decora în mod original unghiile cu ajutorul periuţei.

✔ Păr

Periuţa de dinţi vă poate ajuta foarte bine la crearea volumului sau netezirea părului. Mai mult, periuţa este mai bună ca peria de păr şi degetele atunci când folosiţi şampon uscat. În plus, stimulează circulaţia sangvină.

Pasta de dinţi – remediu pentru frumuseţe

✔ Față

Acneea se dezvoltă rapid dacă faţa nu este curăţată cum trebuie. Cu ce? Cu pastă de dinţi, desigur! Luaţi 2 linguri de pastă, adăugaţi 1 lingură de sare măruntă, amestecaţi şi aplicaţi pe nas. După 5 minute, clătiţi şi savuraţi efectul! Singura recomandare la alegerea pastei – nu folosiţi în lupta cu coşurile pastă colorată sau de gel. Cumpăraţi o pastă de culoare albă, clasică, preferabil cu plante medicinale: salvie, eucalipt, muşeţel, extract de coajă de stejar.

✔ Mâini

Pasta înălbeşte dinţii, dar poate acţiona la fel şi în cazul unghiilor. Amestecaţi jumătate de linguriţă de pastă cu un pic de bicarbonat şi câteva picături de suc de lămâie. Această compoziţie va curăţa perfect unghiile.

✔ Păr

Pastele-gel conţin aceiaşi polimeri solubili în apă ca şi gelurile de păr. Dacă vreţi să vă aranjaţi părul, aplicaţi pe acesta o compoziţie de pastă de dinţi cu o picătură de ulei esenţial. Lăsaţi să se usuce şi totul e gata! Pasta albă, desigur, nu este potrivită.

Sursa

Discuții