Extramed

Articole

28592

Planificarea sexului copilului după grupa de sânge a părinților

Una dintre cele mai emoționante întrebări ale părinților atunci când află despre sarcină este sexul copilului. În ziua de astăzi putem determina cu o precizie de aproximativ 100% sexul copilului cu ajutorul ultrasonografiei. Dar ce putem face dacă vrem să știm sexul acestuia până la conceperea lui – adică înainte de planificarea sarcinii? Există mai multe metode, dintre care vom discuta doar despre una: determinarea  sexului copilului conform perioadei de înnoire a sângelui părinților.    

Ce este înnoirea sângelui?

Încă din vechime se considera că totul în lume este ciclic – se înnoiesc celulele pielii și ale organelor interne, ale mucoaselor, ale sângelui etc. Conform teoriei înnoirii, în organismul nostru zilnic are loc înlocuirea celulelor vechi cu celule noi, de aceea putem spune că, într-o anumită perioadă, sângele poate fi „nou” sau „vechi”. Împreună cu sângele se înnoiesc și alte țesuturi, iar persoana devine, în mod condiționat, „renovat” fizic.   

Celulele sangvine reflectă procesele ce au loc în organism ș sunt purtătoare ale informației genetice,  care se transmite fătului în momentul conceperii. Anume în ciclicitatea înnoirii face posibilă determinarea sexului fătului (inclusiv planificarea conceperii unui fiu sau a unei fiicei).  

Periodicitatea de înnoire la bărbați și femei diferă: la femei acest proces are loc o dată la 3 ani, iar la bărbați – o dată la 4 ani. Înnoirea mai frecventă la femei se află în legătură cu pierderile lunare de sânge (la femeile de vârstă reproductivă), dar și cu sarcina și nașterea. Există următoarea versiune (care, de altfel, este discutabilă): durata vieții, în medie, la femei este mai mare decât la bărbați, din cauza înnoirii mai rare a sângelui. Iată de ce bărbații sunt îndemnați să stimuleze pe cale artificială  înnoirea celulele sangvine, acționând în rol de donator.

Perioadele de înnoire diferă de la om la om și se manifestă la următoarele perioade de vârstă: la bărbați sângele se înnoiește la 16, 20, 24 etc., la fiecare 4 ani (nu se iau în considerare schimbările până la 16 ani), iar la femei – la 15, 18, 21 (schimbările până la vârsta de 15 ani nu se iau în considerare în această schemă).

Cum să planificăm sexul copilului după schema de reînnoire a sângelui?

Determinarea sexului copilului are loc după următorul principiu: la cine dintre părinți are sângele mai nou, adică a fost schimbat recent, acela și transmite genul copilului.  

Important de știut! Pentru a determina cu exactitate genul copilului, trebuie de ținut cont de factori precum hemoragiile – nașteri anterioare, avorturi, avorturi ratate,  avorturi spontane, răni grave sau donații de sânge sau din contra, vi s-a făcut transfuzie de sânge. Dacă ați avut hemoragii serioase, atunci trebuie să numărați anii de reînnoire de la perioada respectivă, după aceeași schemă: la anii mamei se adună cifra 3, iar la ai  tatei – 4.   

Determinarea sexului: exemplu de calcul

Așadar, dacă vreţi să știți de ce culoare să cumpărați brasierele și bonețelele sau dacă doriți să planificați copilul după schema de înnoire a sângelui, urmați următoarea schemă: împărțiţi vârsta tatălui, în coloană, la 4 (e un moment potrivit să vă amintiți cum se împarte în coloană); iar vârsta mamei – la 3; comparăaţi restul: la cine rezultatul este mai mic (respectiv sângele este mai tânăr), acela și va transmite genul copilului.  

De exemplu, dacă la momentul conceperii copilului, soțul a împlinit 31 de ani, împărțim la 4 și obținem 7, rest 3. Iar dacă soția are 29 de ani, împărțim la 3 și obținem 9, rest 2. Observăm că restul mamei este mai mic, înseamnă că veți avea o fetiță. 

În unele cazuri împărţirile pot avea rest egal. Atunci rezultatul este de 50/50. Sau poate să se nască gemeni! 

Dacă vreți să calculați data nașterii după înnoirea sângelui, ghiciți  timpul când rezultatul de înnoire a sângelui se va deosebi radical. Dacă, de exemplu, aveți 3 fii și visați la o fată, mai bine să așteptați când se va reînnoi sângele mamei și doar atunci să concepeți copilul.

E bine de reținut! Dacă mama are Rh-factor negativ, rezultatul obținut trebuie interpretat invers: dacă formula arată fetiță, atunci va fi băiat și invers.

Iată că determinarea sexului copilului sau stabilirea perioadei de concepere după formula de reînnoire a sângelui este foarte simplă: aveți nevoie de hârtie, pix și de foarte puțin timp. Multe persoane au o atitudine sceptică față de această formulă, considerând-o din popor  și, respectiv, neveridică. Dar există dovezi că exactitatea acestei metode este de 80%. 

În sfârșit, menționăm că, dacă rezultatul nu a coincis cu așteptările voastre, nu trebuie să vă  indispuneți! Nașterea unui copil este un motiv de fericire și bucurie. Copii și sănătoși și doriți! 

Sursa

Discuții