Aquaterra

Articole

1755

Frumusețe cu gust: pregătim o mască cu ciocolată pentru față și corp

Ciocolata – deliciu al aristocraților. Astăzi este accesibilă tuturor, iar descoperirea că ciocolata topită este recunoscută  drept un produs cosmetic minunat a sporit numărul  adoratorilor.  

Pe ce se bazează efectul măștilor gustoase?

Dulciurile pot hrăni corpul cu substanțele necesare atât pe interior, cât și pe exterior. Datorită întrebuințării regulate, celulele protectoare ale pielii capătă energie și prospețime, aceasta devenind elastică și tonifiată.  

Beneficiul măștii de ciocolată sunt următoarele:

  • în boabele de cafea, pe baza căreia este făcută ciocolata, se conține tiamină,  riboflavină și niacină. Aceste substanțe luptă cu ridurile și cu îmbătrânirea precoce, stimulează metabolismul și oferă pielii un aspect sănătos și natural.
  • Тeobromina – încă o substanță grație căreia masca cu ciocolată stimulează producerea colagenului și alte procese biochimice în stratul superior al pielii.
  • Cofeina este un antioxidant natural, care tonifică pielea și îi oferă a doua tinerețe.
  • Beneficiul procedurilor cosmetologice cu ciocolată constau în efectul protector al pielii împotriva influenței factorilor externi, vindecă fisurile microscopice,  regulează structura pielii și ridică dispoziția, în general.
  • Masca cu ciocolată pentru păr și pentru întregul corp  este o modalitate deosebită de a stimula circulația sangvină în straturile superioare ale pielii, să le îmbogățească cu oxigen și să le hrănească cu substanțele necesare.  

Interdicții și recomandări

Masca de ciocolată efectuată în condiții casnice ajută la ameliorarea stării oricărui tip de piele. De exemplu, aceasta are rolul de a hidrata în profunzime pielea uscată și de a reda vitalitate  pielii fără vlagă și îmbătrânite.  Masca tonifică și oferă strălucire  pielii obosite, precum și   calmează pielea iritată. Persoanele cu  pielea combinată și normală recunosc că masca alginată din ciocolată este o mască ieftină, delicată și fină, care are grijă de aspectul lor.   

Trebuie de remarcat că masca de ciocolată pentru corp e recomandată celor cu pielea grasă. Dacă veți combina ciocolata cu alte substanțe cu efect de uscare,  veți obține un produs de îngrijire a pielii foarte eficient. 

Alergia la ciocolată și la componentele ei este ceea ce vă poate determina să excludeți împachetările cu ciocolată din lista de proceduri cosmetologice.

Tipuri de măşti

Pentru ca masca de ciocolată pentru împachetările anticelulitice sau de întinerire să aibă efect maxim, e important să alegeți o ciocolată de calitate. Alegeți ciocolata neagră, care conține nu mai puțin de 50% boabe de cafea. Masca se aplică  pentru 10 minute, nu mai mult.

În celelalte cazuri, cosmetica dulce pentru corp se prepară foarte ușor, din produse accesibile. Apreciați și singure:

  • Pentru pielea uscată e potrivit amestecul dintr-o lingură de smântână, un gălbenuș de ou și o lingură de ciocolată topită. Puteți combina, de asemenea, o lingură de ulei de măsline cu câteva linguri de ciocolată lichidă.
  • Pentru pielea normală recomandăm o rețetă standard: o lingură de ciocolată se amestecă cu apă fiartă și răcorită până la obținerea unei mase de consistența smântânii.
  • Pielea grasă „va radia” dacă veți prepara o mască din câte o lingură de ciocolată, miez de orice fruct și suc de lămâie.

Acestea sunt doar câteva dintre posibilitățile de utilizare a ciocolatei: în saloanele de înfrumusețare demult se aplică măștile anticelulitice și tonifiante, de epilare, precum și împachetările relaxante.

Sursa

Discuții