Tartonii

Articole

1661

Salată de post cu ciuperci

Pentru această salată consistentă aveţi nevoie de cele mai proaspete şi crocante ciuperci, care vor contrasta plăcut cu cartofii moi şi dressingul fin.

MOD DE PREPARARE

1. Pentru dressing amestecaţi muştarul cu sucul de lămâie, condimentaţi cu sare şi piper, adăugaţi paprica, apoi uleiul. Înainte de a o turna peste salată, bateţi compoziţia cu o furculiţă.

2. Coaceţi cartofii pentru salată în cuptor, înveliţi în folie de aluminiu, la 200 de grade sau fierbeţi-i în coajă. Clătiţi cartofii gata cu apă rece, curăţaţi-i şi tăiaţi-i bucăţi medii.

3. Îndepărtaţi partea tare a codiţelor de la ciuperci, apoi tăiaţi ciupercile în bucăţele de mărime medie. Zdrobiţi şi curăţaţi căţelul de usturoi, puneţi-l în tigaie, turnaţi uleiul, încălziţi până când usturoiul începe să se prăjească. Aruncaţi căţelul de usturoi, iar în uleiul aromatizat puneţi ciupercile şi prăjiţi-le timp de 2-3 minute la foc mare. Condimentaţi cu sare şi piper.

4. Tăiaţi castraveţii în două sau în patru părţi, apoi feliuţe subţiri. Tocaţi mărunt cozile de ceapă. Amestecaţi ciupercile calde şi ceapa verde, apoi adăugaţi cartofii şi castraveţii.

5. Amestecaţi salata şi dressingul, la dorinţă adăugaţi piper. Lăsaţi 10 minute să se pătrundă, apoi serviţi.

Poftă mare!

Sursa

Discuții