Tartonii

Articole

5564

Brânzoaice delicioase

Brânzoaicele sunt perfecte pentru copii, fiind atât folositoare, cât și gustoase. Pentru ca brânzoaicele să iasă bine și să nu fie nevoie de multă făină sau griș, scurgeţi brânza sub presiune, pentru a îndepărta lichidul în exces.

MOD DE PREPARARE

1. Așterneți o bucată de tifon împăturit de câteva ori într-o strecurătoare, puneți brânza, acoperiți cu capetele tifonului, puneți deasupra o greutate. Lăsați două ore să se scurgă lichidul în exces.

2. Dați brânza prin sită. Bateți oul, gălbenușul și zahărul până devin spumă. Adăugați smântâna și amestecați.

3. Adăugaţi brânza în compoziția de ouă și smântână, apoi făina și grișul, bateți cu blenderul. Lăsați aluatul pentru 30 de minute în frigider.

4. Împărțiți aluatul în bucăți de aproximativ 40 g. Dați-le prin făină și formați turtițe cu grosimea de 1,5 cm. Presărați turtele cu făină pe ambele părți.

5. Încălziți uleiul într-o tigaie mare. Puneți brânzoaicele în uleiul fierbinte și prăjiți-le până se rumenesc pe ambele părți la foc mediu (nu încercați să le întoarceți până nu se rumenesc bine, de altfel se vor desface!). Apoi prăjiți la foc mic cu capacul pus, ca brânzoaicele să se coacă și în interior.

Serviți calde, cu smântână și fructe.

Sursa

Discuții