Aquaterra

Articole

2211

Păr sănătos cu ajutorul plasmoliftingului. Interviu cu Valeria Bulat

În orașele mari, din cauza prafului și a stresului, părul își pierde frumusețea, devine fragil și cade mai mult. În prezent există o metodă care permite combaterea problemelor legate de sănătatea părului: plasmoliftingul – o procedură sigură și populară de însănătoșire. Despre utilizarea plasmoliftingului în tricologie și problemele pe care le soluționează acesta ne-a vorbit doamna Valeria Bulat, medic ozonoterapeut, cosmetolog-dermatolog, trainer certificat al tehnologiei Plasmolifting, director clinic al Centrului de sănătate OZONIS.

 Valeria, ce efecte profilactice pot fi atinse cu ajutorul plasmoliftingului?

În primul rând, datorită ședințelor de plasmolifting se îmbunătățește imunitatea locală a scalpului, ceea ce conduce la normalizarea circulației sangvine și a schimbului de substanțe. În al doilea rând, această metodă contribuie la regenerarea pielii. În sfârșit, plasmoliftingul este o soluție a problemelor estetice, de exemplu stoparea căderii părului sau lupta împotriva mătreței. 

 Care sunt indicațiile de utilizare a acestei metode?

Pornind de la cele spuse mai sus, printre indicaţii se numără:

  • aspectul exterior nesănătos al părului;
  • căderea părului (excesivă);
  • mătreața.

Vorbiți-ne despre procedură și termenele în care rezultatele sunt vizibile.

Înainte de procedură, pacientului i se recoltează o porție de sânge. Acest sânge se pune în centrifugă, pentru separarea plasmei. Apoi, cu ajutorul injecțiilor, plasma purificată se introduce în pielea capului pacientului. În acest moment începe însănătoșirea structurii interne a părului. Tratamentul are loc datorită acțiunii interne asupra bulbului pilos și stimulării foliculilor. Stimularea foliculului părului permite întărirea firului de păr și evitarea fragilității acestuia. Părul încetează să se despice.

Plasma îmbogățită cu trombocite stopează complet procesul degradării foliculilor. Ca rezultat, căderea încetează și începe procesul de creștere a părului. Datorită plasmoliftingului se activizează metabolismul celular, afluxul de sânge și hrănirea foliculilor piloși. Ca urmare, este stimulată creșterea părului, se îmbunătățește aspectul lui exterior, iar după 5-6 zile de la procedură încetează căderea părului.

 Există și contraindicații?

Contraindicațiile sunt în general nesemnificative. La acestea se referă:

  • procesele cu caracter inflamator ale părții piloase a capului;
  • disfuncțiile trombocitare;
  • sarcina și alăptarea.

Sfatul specialistului: înainte de această procedură este nevoie de o consultație a medicului specialist în procedura de plasmolifting.

www.ozonis.md

Republica Moldova, Chișinău, str. Alba Iulia 97

Tel: (+373 22) 92-18-18

GSM: (+373) 600-5555-8

A pregătit Cristina Scripnic

Discuții