Tartonii

Articole

3598

Hamburger a la Jamie Oliver

Toți știu cine este Jamie Oliver. Rețetele lui sunt simple, dar în același timp foarte interesante. El reușește să transforme, cu ajutorul unor mici detalii, gustul felurilor obișnuite. Astăzi vom încerca să luptăm cu stereotipurile și să demonstrăm că fast-food-ul poate fi folositor și delicios.

MOD DE PREPARARE

1. Pregătim întâi chiflele – le tăiem în jumătate de-a latul și le prăjim pe partea interioară pe gril sau pe o tigaie simplă. Este nevoie să prăjim chiflele pentru ca sosul să rămână în interior și să nu se îmbibe în pâine. Aceasta face chiflele pufoase, iar hamburgerul – suculent.

2. Chifteaua este a doua componentă după importanță. Totul este simplu – amestecăm carnea tocată de porc și cea de vită și adăugăm puțină bere. Cel mai bine este să amestecați cu o lingură. Chiftelele nu trebuie să fie moi. Ele trebuie să fie un pic mai mari decât chiflele.

3. Următoarea etapă – sosul. În loc de maioneză, amestecăm iaurtul (2,5-3% grăsime) cu o lingură de muștar.

4. Prăjim chiftelele pe ambele părți: imediat ce jumătatea de jos prinde culoarea „de carne”, întoarcem chifteaua. Dacă chiftelele sunt mai groase, le puteți prăji și pe margini.

5. Cât se prăjesc chiftelele, pregătim legumele. Tăiem castraveții și roșia.

6. Un mic truc – la aranjarea hamburgerului, folosiți chiflele fierbinți, abia luate de pe tigaie, pentru a topi puțin cașcavalul. Alternarea straturilor este individuală, dar nu uitați să alternați straturile suculente și cele crocante.

Datorită berii, chifteaua este suculentă, iar iaurtul îi conferă finețe. Ca rezultat obținem un hamburger suculent, gustos și folositor.

Sursa

Discuții