Colibri

Articole

1393

Sărmăluțe din varză tânără

Sarmalele învelite în varză tânără se pregătesc destul de repede, de aceea este mai bine să le puneți de la bun început într-un sos aromat și consistent. Și umplutura trebuie aleasă în așa fel încât să nu necesite înăbușire îndelungată.

MOD DE PREPARARE

1.  Fierbeți apă într-o cratiță largă și cufundați roșiile. Blanșați-le timp de 2 minute. Scoateți roșiile și cufundați-le în apă rece. Îndepărtați pielița, iar miezul tăiați-l cubulețe de mărime medie.

2. Tăiați mărunt ceapa și ardeiul, dați prin răzătoare morcovul, tocați usturoiul. Într-o cratiță mare încălziți uleiul și prăjiți ceapa și usturoiul până se înmoaie. Adăugați morcovul și ardeiul și prăjiți încă 7-10 minute. Adăugați roșiile și înăbușiți sosul la foc mic timp de 30 de minute, condimentați cu sare și piper, adăugați busuiocul uscat.

3.Pentru umplutură, fierbeți orezul timp de 10 minute. Scurgeți apa și lăsați puțin să se răcească. Dați carnea prin mașina de tocat.

4. Tăiați mărunt verdeața și ceapa. Adăugați-le în carnea tocată împreună cu orezul. Condimentați cu sare și piper după gust, amestecați.

5. Puneți varza întreagă într-o cratiță, turnați deasupra apă clocotindă și fierbeți 3-5 minute, până frunzele se înmoaie. Scurgeți apa. Cu un cuțitaș separați frunzele, tăindu-le cât mai aproape de cotor.

6. Puneți o frunză de varză pe masă, tăiați partea mai groasă, de lângă cotor. Puneți în mijlocul frunzei 1-2 linguri din compoziția de carne și orez, înveliți.

7. Aranjați sarmalele în cratița cu sos, ajutându-vă de o spatulă. Aduceți la fierbere, reduceți focul și înăbușiți 20-25 de minute, până sunt gata. 

Serviți cu smântână.

Sursa

Spune prietenilor
Discuții