Tartonii

Articole

1362

Supă-piure de mazăre cu pui copt

Supa-piure este, în sine, o masă completă. Este suficient să adăugați pesmeți sau semințe, bacon prăjit sau cașcaval ras. Varianta pe care v-o propunem astăzi este și mai consistentă – la supa-piure din mazăre cu mentă se adaugă pui copt la cuptor și cartofi pai crocanți.

MOD DE PREPARARE

1. Punem carnea de pui într-un bol, adăugăm uleiul, capa, usturoiul, sarea și piperul. Amestecăm. Punem într-o formă de copt și dăm la cuptorul încălzit în prealabil până la 200 de grade. Coacem până este gata, aproximativ 40 de minute.

2. Între timp, pregătim sosul bechamel. Topim într-o cratiță cu fundul gros, la foc mediu. Adăugăm făina și prăjim, amestecând, până capătă o culoare aurie. Turnăm treptat laptele, amestecând constant și atent cu ajutorul unui tel, pentru ca să nu se formeze cocoloașe. Fierbem la foc mic, amestecând permanent, până sosul începe să fiarbă și se îngroașă. Luăm de pe foc. Punem deasupra o peliculă alimentară, să nu pătrundă aerul.

3. Tocăm mărunt ceapa și țelina. La foc mediu, încălzim într-o cratiță 2 linguri de ulei. Adăugăm ceapa și țelina și prăjim, amestecând, aproximativ 5 minute.

4. Adăugăm mazărea.

5. Apoi turnăm bulionul.

6. Aducem la fierbere și fierbem 3-4 minute. Luăm de pe foc, adăugăm frunzele de mentă și mărunțim totul cu blenderul.

7. Adăugăm în supă sosul bechamel și frișca groasă. Amestecăm și punem pe foc. Amestecând continuu, aducem la fierbere. Sărăm după gust, amestecăm și luăm de pe foc. Tăiem carnea de pe pulpe și o mărunțim. Turnăm în farfurii supa, adăugăm carnea și cartofii pai (dați 1 cartof prin răzătoarea coreeană și prăjiți în friteuză până se rumenește).

Sursa

Discuții