Extramed

Articole

4696

Cine se poate aştepta mai des la o sarcină gemelară?

Multe femei visează şi îşi doresc să nască concomitent doi copilaşi. Şi micuţilor le va fi mai vesel, şi educaţia va fi mai uşoară. În plus, o fericire dublă pentru familie. Cum poate fi influenţat acest lucru, având în vedere că datele statistice ne arată că este destul de greu să concepi şi să naşti gemeni. La aproximativ 80 de femei se naşte doar o pereche de gemeni.

Prin ce se deosebesc gemenii monozigoţi de cei dizigoţi?

Gemenii identici (monozigoţi) se nasc atunci când un ovul fertilizat se divide, formând doi embrioni, iar gemenii fraternali (dizigoţi) – atunci când două ovule sunt fertilizate în acelaşi timp. Atunci fiecare copil va avea placenta sa. Un aspect interesant: aceşti micuţi pot semăna sau nu, pot fi de sex diferit. Naşterea gemenilor identici se transmite în majoritatea cazurilor prin ereditate pe linie maternă. Apropo, şansa de a naşte gemeni identici este mai mare decât şansa de a naşte gemeni fraternali.

Un rol important o are ereditatea. Dacă în familia soţului sau soţiei au existat gemeni, probabilitatea de a concepe gemeni este mai mare. Această posibilitate genetică se transmite peste o generaţie. Este interesant că înAfrica şi Orientul Apropiat gemenii identici şi fraternali se nasc mai des.

Vârsta şi gemenii

Apropo, femeile ar trebui să ştie că între 35 şi 38 de ani şansa lor de a concepe gemeni este mai mare. Acest fapt se explică prin următoarele: în tipul ciclului menstrual în organismul femeii creşte un ovul. Însă, odată cu vârsta, nivelul hormonului care stimulează foliculii creşte puţin. De aceea în timpul ciclului se pot forma mai multe ovule, ceea ce conduce la o sarcină gemelară. O altă particularitate: mai des nasc gemeni femeile care au deja alţi copii. Şansa de a naşte gemeni creşte cu fiecare nouă sarcină. Un sfat şi pentru bărbaţi: se zice că pentru a concepe gemeni trebuie să treceţi printr-o perioadă îndelungată de abstinenţă. În această situaţie numărul de spermatozoizi este mai mare.

Experienţa Indiei şi Transcarpatiei

Satul Velikaia Kopani din regiunea Transcarpatică este un loc unic. Aici, în jumătate de secol, s-au născut 54 de perechi de gemeni! Secretul e simplu: un izvor cu proprietăţi curative. Cel puţin aşa spun localnicii. Un astfel de loc, „bogat” în gemeni, există şi în regiunea Rostov, satul Denisovka. La 500 de persoane, aici sunt 19 perechi de gemeni! Iată ce pământ roditor! Şi în India există un sat unde s-au născut 70 de perechi de gemeni. Indienii sunt siguri că acest lucru se datorează zeităţii Rama. Şi acesta, conform tradiţiei, a avut copii gemeni.

Eco – metodă garantat

Medicii ştiu cum să influenţeze asupra conceperii de gemeni. O astfel de tehnică de fertilizare extracorporală ajută părinţii să planifice naşterea gemenilor. Medicii implantează în uterul femeii câteva ovule fecundate concomitent, rezultând o sarcină gemelară sau chiar trigemelară.

Sursa

Discuții