Viusid

Articole

640

Climatolog: Luna mai 2016 a fost cea mai călduroasă din ultimul secol

Luna mai a anului curent a fost cea mai călduroasă din ultimul secol, la nivel global, iar vara aceasta promite să fie, de asemenea, cea mai călduroasă din ultimii ani, potrivit datelor climatologice la nivel planetar, a explicat climatologul Roxana Bojariu.

Climatologii au înregistrat cele mai mari temperaturi ale lunii mai din ultimul secol, iar vara aceasta ar putea fi cea mai călduroasă din ultimii o sută de ani din cauza încălzirii globale, spun specialiştii.

Climatologul Roxana Bojariu a explicat că cea mai călduroasă lună mai „înseamnă cu 0,8 grade Celsius peste media secolului 20, sau cu 0,9% Celsius peste media intervalului 1951 - 1980”.

Ea a explicat în continuare că recordul precedent a fost luna mai din 2015. „Recordurile acestea se aglomerează în ultima vreme.

Este un alt semn al încălzirii globale, gîndiţi-vă că 2015 a fost cel mai călduros an per total şi a bătut recordul detronînd anul 2014, iar acum 2016 mai mult ca sigur va bate recordul anului 2015 pentru că începînd din ianuarie, în fiecare lună s-a doborît recordul lunii, dar nu oricum ci cu o diferenţă foarte mare, practic au fost şi diferenţe de peste un grad faţă de media secolului XX”, a mai spus climatologul.

Sursa

Discuții