Tartonii

Articole

4018

Tiramisu – reţetă de la Jamie Oliver

Astăzi vom găti un desert extraordinar de gustos şi extraordinar de simplu de la Jamie Oliver – tiramisu cu limoncello.

MOD DE PREPARARE

1. Preparaţi o cană de cafea naturală proaspăt măcinată, lăsaţi să se răcească. Pentru tiramisu avem nevoie de 130 ml de cafea, restul o puteţi savura pe îndelete. Imediat ce cafeaua s-a răcit, adăugaţi 15 ml de lichior limoncello. Acesta este una dintre cele mai populare băuturi din Italia. Coaja de lămâie este infuzată timp de 3-5 zile, cu adăugarea zahărului şi spirtului.

2. Tăiaţi în jumătate păstaia de vanilie şi scoateţi cu lama cuţitului seminţele negre şi mici. Dacă nu aveţi păstăi, puteţi folosi la fel de bine extract/esenţă de vanilie.

3. Bateţi într-un bol adânc brânza mascarpone, iaurtul şi zahărul. Jamie Oliver o face timp de aproximativ 4-5 minute, până compoziţia devine pufoasă. Nu uitaţi de vanilie.

4. Cafeaua cu limoncello s-a răcit deja. Acum trebuie să îmbibăm pişcoturile şi să le aranjăm atent într-o formă cu fundul drept.

5. Cu ajutorul unei palete acoperiţi pişcoturile cu jumătate de mascarpone. Simţiţi aroma? Cafea şi vanilie!

6. Presăraţi cu fulgi de ciocolată şi coajă rasă de portocală.

7. Repetaţi paşii precedenţi.

8. Acest desert de la Jamie Oliver trebuie ţinut la frigider cel puţin 2 ore înainte de a fi servit, pentru ca aromele şi gusturile să se combine armonios.

Sursa

Discuții