Tartonii

Articole

1779

Salată de pui cu miere și muștar

Pe 2 iunie în Rusia se sărbătorește Ziua renunțării la excese alimentare (Ziua alimentației sănătoase). Aceasta nu este o sărbătoare oficială, însă ideea prinde rădăcini și nu este exclus să se extindă în întreaga lume. Inițiatorul instituirii acestei sărbători a fost, în 2011, o participantă a unei rețele sociale, care a reușit să dea jos 30 de kilograme datorită controlului asupra caloriilor și dietei echilibrate. Ideea ei de a sărbători Ziua alimentației sănătoase a fost acceptată rapid. În această zi vom pune și noi accent pe alimentația sănătoasă și vă vom propune o rețetă a unei salate gustoase și folositoare!

MOD DE PREPARARE

1. Amestecați mierea cu muștarul.

2. Spălați pieptul de pui, uscați-l cu șervețele de hârtie, condimentați cu sare și piper. Ungeți cu amestecul de miere și muștar și coaceți pe gril sau în cuptorul încălzit la 200 de grade până este gata, aproximativ 20 de minute. Lăsați să se răcească, apoi tăiați felii subțiri. Desfaceți salata, spălați și uscați frunzele, apoi rupeți-le în bucăți mari. Spălați roșiile și tăiați-le în jumătate. Amestecați într-un bol salata, roșiile și bucățile de pui.

3. Bateți uleiul cu oțetul și sarea. Turnați dressing-ul peste salată. Înainte de servire condimentați cu piper negru măcinat.

Sursa

Discuții