Aquaterra

Articole

4106

Poșetele verii 2016: tendințe și noutăți

Geanta stilată de vară poate deveni un element-cheie al imaginii dumneavoastră. Nu va fi greu să găsiți poșeta ideală în acest sezon. Mânerele scurte,  dimensiunile mari, culorile aprinse sau printurile, iată elementele de bază ale genții de umăr perfecte pentru sezonul ce vine. De altfel, designerii nu ne limitează alegerea. Vedeți în continuare soluțiile cele mai de succes!

Tendințele moderne ale verii 2016

Sezonul de vară este cea mai bună perioadă pentru achiziționarea unei poșete noi. Locul genților crossbody practice este luat de modelele feminine de poșete, care se poartă în mână. Dacă ne uităm cu atenție la colecțiile de vară, putem observa că și gențile voluminoase au doar mânere scurte, fără curelușă suplimentară, pentru a exclude tentația de a o pune pe umăr. Chiar și rucsacurile – destinate, la origine, purtării în spate – nu fac excepție. Și acestea se recomandă a fi purtate în mână.

Trendul verii trecute – purtarea concomitentă a două genți – este de asemenea actual. Cum arată acest lucru în practică puteți vedea pe fotografiile de la prezentările brandurilor de top. De exemplu, Dolce&Gabbana recomandă combinarea unei genți voluminoase de tip sac cu un clutch sau o poșetă tip cutie miniaturală, iar Chanel pune accent pe contrastul formelor și modelelor. La fel de interesant arată și îmbinarea facturilor și printurilor similare, atunci când geanta reprezintă o continuare a întregii ținute.

Culorile și printurile în vogă

O atenție deosebită trebuie acordată gamei de culori. Nu mai trebuie să alegi culoarea poșetei după cea a încălțămintei, această regulă nu mai este în vigoare, cu toate acestea, ea trebuie să armonizeze cu întreaga ținută. Printre hiturile sezonului se numără gențile de nuanțe aprinse și pronunțate, de exemplu roșu, oranj, roz coral, verde. Foarte des este folosită combinația de trei culori fie în calitate de soluție coloristică de bază, fie cu rol de accent decorativ.

Sezonul estival este cea mai potrivită perioadă pentru soluțiile îndrăznețe. Nu doar culorile aprinse, ci și printurile expresive au devenit bază pentru look-urile stilate ale sezonului. Favorite sunt soluțiile geometrice, motivele florale și modele etnice. Cumpărătura de bază a sezonului poate deveni o poșetă cu printuri tip reptile. Destul de interesant se privesc modelele cu lanțuri voluminoase, foarte actuale.

Geanta tote

Dacă v-ați obișnuit să apreciați geanta pentru practicitate, atunci poșetele tote sunt perfecte pentru dumneavoastră. Datorită universalității lor, ele se înscriu cu ușurință atât într-o ținută business, cât și în una de zi cu zi. Varietatea prezentată bucură ochii prin soluțiile coloristice adoptate: modelele contrastante și într-un singur ton satisfac gusturile chiar și celor mai rafinate domnițe.

Geanta de tip sac

La fel de actuale sunt gențile de tip sac în stil boho. Din piele, piele întoarsă, bumbac sau paie, acestea atrag atenția celor din jur și oferă proprietarilor practicitate și volum.

Geanta de tip cutie (clutch)

Poșeta tip cutie, care amintește de o valijoară miniaturală, este hitul sezonului. Aceasta poate deveni, vara aceasta, o modalitate perfectă de a vă sublinia individualitatea. Acest accesoriu poate completa atât o ținută de zi, cât și una de seară, fiind potrivită și în oraș, și pe plajă. Cel mai important este să alegem corect modelul.

Printre favorite sunt și gențile din paie, care sunt foarte feminine și se combină perfect cu sarafanele cu printuri moderne vara aceasta, precum și cu haine din denim, actuale și ele în sezonul estival 2016.

Formatul miniatural

Poșetele minuscule, asemănătoare cu o husă de telefon sau un portmoneu pentru copii, se bucură de o atenție specială. Poșeta-pandantiv și poșeta-brățară de la Balenciaga, deși sunt confecționate din metal, sunt foarte feminine și puțin pretențioase. În combinație cu o rochie aeriană de șifon, un astfel de accesoriu va conferi ținutei rafinament și eleganță. Colecția Chanel prezintă o copie în miniatură a unei valize de voiaj, care arată foarte stilat.

În acest sezon vă puteți îndrepta atenția și spre gențile tip sac miniaturale, care amintesc de pungi, genți-huse, în care încap doar telefonul, rujul și cardul de credit, precum și cele purtate la brâu – un salut stilat din anii 90 ai secolului trecut.

Poșete cu decor

Aplicațiile 3D sub formă de flori și pietre, cu franjuri și broderii, mesaje text și printuri – în acest sezon gențile își pierd statutul de inviolabilitate și acceptă cele mai actuale elemente de decor. 

Sursa

Discuții