Colibri

Articole

1764

Supă-cremă de ciuperci cu frișcă

Dacă vreți o rețetă simplă și rapidă pentru felul întâi, supa-cremă de ciuperci cu frișcă se potrivește perfect! În această rețetă se folosesc ciuperci uscate, dar puteți lua și proaspete, doar că de 6-8 mai multe, pentru că în procesul de uscare ele își pierd o parte semnificativă din greutate.

MOD DE PREPARARE

1. Tot ce avem de făcut este să luăm 1,5 litri de bulion (de exemplu, de pui, dar vegetarienii și persoanele care țin post pot pregăti un bulion de legume) și să punem acolo ciupercile uscate, pentru aproximativ o oră.

2. Până se înmoaie ciupercile, curățăm cartofii și îi tăiem cubulețe medii (aproximativ 1-1,5 cm).

3. După ce ciupercile s-au umflat puțin, adăugăm cartofii în bulion și îl punem la foc.

4. Între timp, pregătim ceapa. O curățăm, o tocăm mediu și o prăjim până se rumenește bine.

5. Așteptăm să se pregătească supa, adică să se înmoaie cartofii. Imediat ce furculița intră ușor în cartofi, luăm de pe foc. Foarte important – scoatem un pahar de bulion, pentru a regla consistența piureului. În cratiță adăugăm ceapa și frișca.

6. Omogenizăm această compoziție cu ajutorul blenderului. La sfârșit putem adăuga puțin bulion, dacă supa este prea groasă. Textura trebuie să fie omogenă și catifelată. Dacă observați cocoloașe, mai bateți puțin cu blenderul și mai adăugați puțin bulion. La sfârșit trebuie să obțineți o masă omogenă, gustoasă și foarte fină.

Serviți supa cu pesmeți sau verdeață! 

Sursa

Spune prietenilor
Discuții