Tartonii

Articole

1947

Omletă cu chifteluțe de la Jamie Oliver

Această rețetă de la Jamie Oliver va fi pe placul iubitorilor de gusturi și arome bogate. Omleta va deveni o soluție perfectă pentru dejun, dar poate fi servită și în calitate de felul doi la prânz. Frunzele de ruccola cu dressing de muștar conferă prospețime acestui fel neobișnuit. Rețeta este simplă, la îndemâna oricui. 

MOD DE PREPARARE

1. Puneți o tigaie mare cu înveliș antiaderent pe aragaz la foc mediu și adăugați puțin ulei rafinat de măsline.

2. Formați din carnea tocată chifteluțe nu prea mari.

3. Puneți chifteluțele pe tigaia încălzită.

4. Prăjiți chifteluțele pe tigaie în decurs de 5-6 minute, până obțin o crustă rumenă.

5. Concomitent, spargeți ouăle într-un bol adânc, adăugați puțină sare de mare și piper și bateți totul cu ajutorul unui tel.

6.  Spălați frunzele de ruccola în apă rece curgătoare, apoi uscați-le.

7. Când chifteluțele sunt suficient de rumene, adăugați roșiile cherry tăiate în jumătate, condimentați cu sare și piper ingredientele din tigaie. Gătiți totul timp de câteva de minute, până roșiile se înmoaie.

8. Tăiați lămâia în jumătate și stoarceți sucul dintr-o jumătate într-un bol adânc curat. Amestecați sucul de lămâie cu uleiul de măsline presat la rece în raport de 1:3.

9. Adăugați în această compoziție muștarul, precum și puțină sare cu piper negru. Bateți dressingul cu ajutorul unei furculițe.

10. Când roșiile se înmoaie, turnați cu atenție compoziția de ouă în tigaie, în așa fel încât să acopere complet chifteluțele și roșiile și continuați să gătiți.

11. Cu ajutorul unei spatule de silicon uniformizați compoziția de ouă dinspre centru spre marginile omletei.

12. Gătiți omleta 1-2 minute până la obținerea unei structuri consistente, totodată, ouăle de la suprafață trebuie să fie un pic crude.

13. Presărați deasupra omletei cașcavalul ras.

14. Mutați omleta cu cașcavalul din tigaie pe un fund de lemn.

15. Amestecați frunzele de ruccola cu dressingul pregătit anterior, apoi aranjați-le deasupra omletei. Rețeta lui Jamie Oliver este gata. Poftă mare!

Sursa

Discuții