Tartonii

Articole

1942

Crumble cu mere și stafide

Crumble este o plăcintă cu aluat crocant specific regiunii anglosaxone. Aceasta este gătită în Anglia și America. Desertul constă într-un strat generos de fructe sau fructe de pădure, peste care se pune un aluat sfărâmicios delicios și aromat. La coacere umplutura lasă suc, iar aluatul devine crocant. Ca rezultat obținem un desert foarte gustos, cu o textură fină, cu delicioase particule crocante.

MOD DE PREPARARE

1. Curățați și tăiați merele cubulețe mari. Într-un bol mai mare amestecați merele cu sucul de lămâie, coaja de lămâie, scorțișoara, stafidele și 2 linguri de zahăr brun.
2. Încălziți o tigaie mare cu 15 g de unt, adăugați merele și gătiți, amestecând, 10-15 minute, până ce merele se înmoaie.
3. Încălziți cuptorul la 200° С. Tăiați restul de unt cubulețe mici.
4. Cerneți făina și sarea, adăugați zahărul și untul. Frecați cu degetele până la omogenizare, adăugați fulgii de ovăz și nucile.
5. Turnați merele într-o formă de ceramică pentru copt și neteziți. Presărați deasupra fărâmiturile de aluat cu nuci și ovăz. Dați la cuptor și coaceți 25-30 de minute, până se rumenește. Scoateți crumble din cuptor și răciți puțin. Serviți cald, cu bile de înghețată și sirop de caramel.

Sursa

Spune prietenilor
Discuții