Cinei Bucatarul

Articole

1482

Cozonac englezesc

Este greu să ne imaginăm sărbătorile de Paște fără tradiționalul cozonac. Cozonacul este o prăjitură făcută din aluat dospit, frământat cu ouă, lapte, unt, zahăr. Cozonacul se decorează cu glazură, zahăr și zahăr pudră, iar în aluat se adaugă stafide, fructe și coajă de fructe glazurate, precum și alte „bunătăți”.

MOD DE PREPARARE

1. Dacă folosiți drojdii proaspete, dizolvați-le în laptele cald (37-39 °С) și lăsați până face spumă. Cerneți făina împreună cu sarea și praful de ghimbir. Tăiați untul moale în bucățele și frecați-l cu făina. Formați o moviliță din făină, iar în mijloc turnați drojdiile (dacă sunt uscate), adăugați zahărul, oul și gălbenușurile, turnați laptele și frământați aluatul până nu se mai lipește de mâini.

2.  Turnați stafidele, frământați până se distribuie uniform. Formați o bilă de aluat, ungeți-o cu ulei, înveliți-o și lăsați la loc cald timp de 1,5 ore.

3. Puneți aluatul în forme pentru cozonaci, acoperiți și lăsați la loc cald pentru încă 40 de minute.

4. Coaceți în cuptorul încălzit la 180 °С până este gata, de la 20 până la 45 de minute, în funcție de dimensiuni. Ungeți cozonacii cu miere diluată în 2 linguri de apă și lăsați să se răcească.

Sursa

Discuții