Colibri

Articole

1223

Tartă de post cu suc de lămâie

Tarta de post este la fel de simplu de pregătit ca una obișnuită. Aceasta este o varietate de chec, cu care ne-am obișnuit cu toții. Desertul pe care vi-l propunem este potrivit pentru fiecare zi la ceai, dar și pentru zilele de sărbătoare, dacă aveți oaspeți.

MOD DE PREPARARE

1. Pentru pregătirea acestui desert este mai bine să folosiți un fresh natural de portocale. Aveți nevoie de aproximativ 4 portocale. Puteți stoarce sucul și cu lingura, pentru că pulpa este și ea bună pentru tartă. Înainte de a stoarce sucul, dați coaja portocalelor prin răzătoare. Aceasta va merge în blat.

2. Amestecați uleiul cu sucul de portocale. Adăugați zahărul, praful de copt, scorțișoara și cuișoarele măcinate. Turnați coniacul. Cerneți făina, bateți aluatul cu mixerul.

3. Înmuiați stafidele în apă caldă. Adăugați stafidele și nucile sfărâmate în blat, amestecați bine.

4. Ungeți forma de copt. Turnați aluatul, iar deasupra aranjați fructe de pădure, după gust. Dați la cuptorul încălzit la 170 de grade pentru 45 de minute. Încercați tarta cu furculița: dacă aceasta rămâne curată, înseamnă că tarta este gata. Scoateți tarta, presărați cu semințe de susan și acoperiți cu un prosop. Poftă mare!

Sursa

Discuții