Colibri

Articole

1302

Burger de post

Produsele bine cunoscute, dar pregătite „altfel”, pot transforma bucatele de post în adevărate delicii. Este cazul și acestui burger neobișnuit, care va deveni un element indispensabil al meniului dumneavoastră de post.

MOD DE PREPARARE

1. Răciți cartofii, curățați-i și pasații cu o paletă de piure. Spălați și curățați dovlecelul, dați-l prin răzătoare și puneți-l peste cartofi. Adăugați în piure făina, amidonul de porumb, făina de in, condimentați cu sare, piper și usturoi. Amestecați bine.
2. Încălziți tigaia, turnați puțin ulei. Formați din cartofi niște lipii nu prea mari, dați-le prin pesmet și prăjiți-le pe ambele părți, întorcându-le cu atenție. Răciți lipiile prăjite.
3. Spălați și uscați frunzele de salată. Spălați legumele, curățați ceapa și tăiați-o inele. Pentru sos: spălați și curățați avocado. Puneți în blender avocado împreună cu castraveții marinați, sucul de lămâie și sosul de soia, amestecați până obțineți o compoziție omogenă.

4. Aranjați burgerul – ungeți lipia de cartofi cu sos, puneți deasupra o frunză de salată, apoi câteva inele de ceapă, ungeți cu sos, apoi aranjați feliuțele de castraveți și roșii. Puneți iarăși puțin sos, acoperiți cu frunze de salată, iar deasupra aranjați o altă lipie de cartofi. La necesitate, fixați cu un bețișor.

Sursa

Discuții