Aquaterra

Articole

5531

Moda se întoarce? Cum asortăm pantalonii culottes

Culottes sunt pantalonii largi de tip fustă, supradimensionați, care ajung până la gambă. Astfel de pantaloni erau purtați în anii ’60, dar moda revine – culottes sunt din nou în trend! Dar nu toate tinerele sunt suficient de curajoase să își completeze garderoba cu un astfel de model de pantaloni, din cauza croielii lor neobișnuite.

Cu toate acestea, pantalonii de tip culottes sunt universali și este ușor să te obișnuiești cu ei. Vă propunem să lăsăm temerile și neînțelegerile deoparte și să vedem cui i se potrivesc culottes și cum să îi purtăm.

Câteva sfaturi importante

Purtarea culottes este simplă, aceștia se potrivesc tuturor tipurilor de siluetă. Totuși, înainte de a îmbrăca o pereche de pantaloni largi și scurți, trebuie să țineți cont de cel puțin trei aspecte.

Lungimea nestandard fură din înălțime. Vizual veți părea mai puțin înalt decât în realitate. Pentru tinerele înalte aceasta nu este deloc o problemă, ele pot purta cu încredere orice pantaloni-culottes, fără alte trucuri femeiești. Tinerele mai puțin înalte au două soluții – încălțăminte pe toc înalt sau pantaloni cu talie înaltă. De asemenea, recomandăm folosirea liniilor verticale în partea de jos a siluetei, acestea pot fi dungi pe pantaloni sau o curelușă sub formă de T la pantofi. Pentru ca picioarele să pară mai lungi, optați pentru încălțăminte de culoarea pantalonilor.

Croiala liberă sporește volumul șoldurilor. Aceasta poate fi o problemă doar pentru tinerele cu siluetă tip pară. Optați pentru culottes de culori închise și evitați țesăturile strălucitoare. Nu purtați pantalonii cu elemente voluminoase în partea de sus – buzunare aplicate, centuri masive pe șolduri etc. În schimb este obligatoriu să subliniați talia cu ajutorul unei centuri – silueta dumneavoastră va părea mai feminină și mai atrăgătoare. 

Culottes sunt o piesă de garderobă de modă veche. Prima variantă – acceptați stilul retro și creați un look vintage, îmbrăcând o jachetă din aceeași stofă și completând imaginea cu pantofi în stil clasic. Ca accesoriu, puteți opta pentru o pălărioară. La fel de bine se privesc blugii culottes, pe care îi puteți purta cu o bluză tip liliac și pantofi clasici cu toc cui. Cea de a doua variantă, opusă primei, este să includeți cât mai multe elemente ultramoderne, inclusiv stofe și printuri.

La crearea unui look cu culottes, este recomandabil să echilibrați volumul în partea inferioară a siluetei printr-un top mulat pe corp, iar mai târziu, când vă faceți mâna, veți putea crea look-uri armonioase cu bluze largi.

Look de zi cu zi

Pentru un look de fiecare zi sunt potriviți pantalonii culottes din diverse stofe. În zilele calde optați pentru bumbac sau in, iar în zilele mai răcoroase – pentru lână, denim, catifea, tricotaj mai gros, materiale artificiale.

Partea de sus a ţinutei poate fi reprezentată, vara, de bluziţe şi topuri fără mâneci, precum şi maiouri, iar fetelor cu siluetă tip pară li se potrivesc tricourile. Tinerele cu un corp perfect pot îmbrăca cu îndrăzneală culottes cu talie înaltă cu crop top-uri.

Foarte modern se priveşte tandemul dintre culottes şi sweatshirt. Puteţi îmbrăca, de asemenea, jachete până la talie, dar şi impermeabile lungi şi cardigane. Nu doar stilul casual, atât de iubit de toată lumea, se potriveşte pentru fiecare zi.

Stilul marinăresc

Pantaloni culottes de culoare albastru-închis cu un top alb, pe talie, încălţăminte din materiale textile fără toc şi câteva accesorii de culoare roşie – look-ul elegant în stil marinăresc este gata. Se potriveşte atât o geantă mare de plajă, cât şi o poşetă mică cu cureluşă lungă peste umăr.

Stilul business

Dacă lucraţi în oficiu, costumul business este ceea ce purtaţi în fiecare zi. În perioada caldă a anului puteţi îmbrăca pantaloni trei sferturi de culori neutre, jachetă fără mâneci din aceeaşi țesătură şi pantofi pumps. În perioadele de toamnă-primăvară, încălţaţi ghetuţe înalte, jachetă călduroasă sau palton.

Stilul safari

Optaţi pentru culottes din ţesături naturale subţiri de nuanţe bej-nisipiu, împreună cu  un maiou alb sau o cămaşă uşoară cu buzunare la piept, geantă de piele maro peste umăr, sandale pe tanchetă. Puteţi lega la gât o basma subţire de culori deschise.

Stilul boho

Dacă depuneţi puţin efort, puteţi include culottes şi în stilul boem. Alegeţi pantaloni cu ornament mărunt şi pestriţ. Dacă pantalonii sunt monocromatici, optaţi pentru un tricou-tunică lung sau legaţi pe şolduri un batic pestriţ. Încălţămintea trebuie să aibă talpă dreaptă şi să fie decorată în stil hand made. Nu uitaţi nici despre bijuterii – brăţări, pandantive lungi, cercei suspendaţi din plastic, fire toarse, piele şi alte materiale asemănătoare.

Stilul sportiv

La început culottes erau o piesă de garderobă folosită la sport. Totul s-a schimbat, însă aceşti pantaloni pot fi purtaţi în continuare cu încălţăminte sportivă – adidaşi, ghete, slip one. Puteţi asorta pantalonii culottes cu tricouri, maiorui, sweetshirt-uri, bluze, hanorace scurte.

Orice tânără poate purta culottes în fiecare zi, aceştia sunt practic universali şi nepretenţioşi în ceea ce priveşte combinaţiile.

Look-ul romantic

Pentru a crea un look romantic, este suficient să vă imaginaţi că sunteţi îmbrăcată cu o fustă midi. Pantalonii culottes sunt alegerea perfectă pentru o întâlnire, dacă nu vreţi să vă simţiţi incomod.

Alegând modele uşoare, aeriene, de bluze, nu uitaţi că volumul în partea inferioară a siluetei trebuie echilibrat cu un top strâns pe corp, din materiale moderne, bluze pe talie din atlaz şi mătase, cămăşi ajurate şi pulovere.

La culottes şi topuri uşoare fără mâneci puteţi purta bolero, jachete până la talie sau cardigan lung neîncheiat. Dacă veţi îmbrăca un impermeabil de aceeaşi lungime cu pantalonii şi nu îl vechi încheia, veţi spori vizual înălţimea, ceea ce se potriveşte pentru tinerele cochete de înălţime mică.

Varianta optimă în ceea ce priveşte încălţămintea sunt pantofii clasici pumps, precum şi modelele cu cureluşe sub formă de T. Putem încălţa diferite sandale pe toc sau tanchetă.

Dacă întâlnirea romantică presupune şi o plimbare îndelungată, puteţi încălţa balerini sau loafer pe toc vienez. Culottes din poze sunt prezentaţi în set cu cizme ciorap sau ghete înalte.

În zilele mai friguroase puteţi îmbrăca colanţi de mătase, cel mai bine în ton cu pantalonii şi pantofii. Dacă pantalonii şi încălţămintea au culori diferite, alegeţi ciorapi care să se potrivească cu încălţămintea. Nu uitaţi că pantofii cu botul deschis nu trebuie purtaţi cu ciorapi sau colanţi.

Culottes pentru femeile mai plinuţe

Tinerele plus size pot purta cu încredere culottes, aceste modele li se potrivesc mult mai bine decât modelele mulate pe picior. Alegeţi culottes cu croială simplă din stofe uşoare şi maleabile, de exemplu tricotaj în relief, dar nu uitaţi că pantalonii trebuie să fie suficient de largi şi să nu se muleze pe şolduri.

Culottes pentru fetele plinuţe nu trebuie să fie neapărat de culori închise. Uneori ansamblurile din pantaloni crem-deschis şi maletă cafenie se privesc pe tinerele plinuţe destul de armonios, în special dacă ele au şi un bust generos. Tinerele plinuţe şi nu prea înalte pot purta culottes cu talie înaltă, cu topul în pantaloni. Dacă aveţi o figură tip măr, este mai bine să evitaţi accentul pe talie şi să optaţi pentru o bluză lungă până la linia şoldurilor.

Dacă aveţi şoldurile prea voluminoase, o bluză lungă sau o cămaşă până la mijlocul şoldurilor poate echilibra proporţiile, însă trebuie să le purtaţi exclusiv la centură. Optaţi obligatoriu pentru o încălţăminte elegantă pe toc subţire sau tanchetă îngustă.

Revenirea pantalonilor culottes în trend a fost primită cu entuziasm de tinerele cochete, pentru că de foarte multe ori moda modernă este lipsită de confort. Preţuiţi comoditatea, dar nu sunteţi gata să renunţaţi la feminitate? Atunci pantalonii culottes sunt alegerea perfectă pentru dumneavoastră!

Sursa

Discuții