Aquaterra

Articole

2410

Sărbătorile de Paști – împreună cu Colibri!

Masa de Paști începe, tradițional, cu pasca de sărbătoare. În trecut se considera că la coacerea cozonacilor trebuie folosite produsele care s-au adunat în timpul Postului Mare – ouă, unt, lapte, de aceea aluatul obținut era bogat și foarte gustos.

În prezent tot mai puține gospodine găsesc timp pentru a-și demonstra măiestria culinară, dar de sărbători vrem totuși să savurăm ceva deosebit. Datorită efortului cofetarilor și patisierilor, acest lucru este posibil! Cofetăria „Colibri” ne bucură deja de mulți ani cu un sortiment larg de păști, cozonaci și rulade. Despre gama de produse pascale ne-a povestit directorul comercial al „Colibri”, Igor Ungureanu

 Povestiţi-ne istoria brandului de cofetărie „Colibri”. De unde a început totul?

 Cofetăria „Colibri” activează pe piaţa Moldovei deja de 19 ani. Totul a început de la o secţie nu prea mare de cofetărie, în care lucrau vreo 20 de oameni. Ne ocupam de producerea torturilor şi prăjiturilor în sortiment nu prea mare.

În prezent „Colibri” este o fabrică de cofetărie în care lucrează peste 400 de persoane. Sortimentul pe care îl oferim cumpărătorilor noştri numără peste două sute de feluri de torturi, prăjituri, biscuiţi, checuri, învârtite şi chifle.

 Dar când aţi început să realizați produse pascale? 

 Desigur, la început nu produceam păscuţe, dar deja de peste 10 ani ne bucurăm clienţii cu produse de Paşti. În aceşti ani, sortimentul nostru a crescut până la 15 denumiri.

 Vorbiţi-ne mai mult despre păscuţele dumneavoastră.

 Baza oricărui cozonac este aluatul nostru de firmă cu stafide. Pe baza lui producem 10 tipuri de păşti de formă clasică şi trei tipuri de rulade. Ele se deosebesc nu doar prin formă şi aspectul exterior, dar şi prin diversitatea şi combinaţia umpluturilor: ciocolată, vişină, mac, brânză, cacao, fructe zaharisite… Produsele noastre sunt originale, prezentate în ambalaje primăvăratice de sărbătoare.

Ne mândrim îndeosebi cu cozonacul nostru de firmă „PANETTONE”, deosebit de gustos, produs după o tehnologie italiană cu umplutură de ciocolată, fructe zaharisite şi stafide.

Iar pentru cei mici am pregătit un iepuraş de Paşti din turtă dulce de miere, cu umplutură de lapte condensat.

 Cât cântăreşte un cozonac de Paşti, este suficient pentru întreaga familie?

 Greutatea cozonacilor este de la 100 g până la 1 kg. De aceea, desigur, un cozonac de 800 g – 1 kg este suficient pentru 6-8 persoane. Prin urmare, cumpăraţi, încercaţi şi savuraţi.

 Şi, în sfârşit, unde pot fi cumpărate delicioasele dumneavoastră produse?

 Peste tot.

În acest an am încercat să livrăm produsele noastre de Paşti în cele mai diverse puncte comerciale ale Moldovei şi, desigur, ale Chişinăului – magazine, pieţe alimentare şi iarmaroace. 

Discuții