Colibri

Articole

888

Carne de viţeluş la grătar cu polenta şi sos de caşcaval

Mod de preparare

Fierbeţi 1 litru de apă într-o cratiţă, săraţi şi turnaţi polenta în jet subţire, amestecând continuu cu un tel. Aduceţi până la fierbere şi fierbeţi, amestecând periodic, timp de 10 minute.

Adăugaţi în cratiţă oregano, parmezanul şi untul, amestecaţi bine. Turnaţi polenta fierbinte pe o tavă sau un fund de lemn şi îndreptaţi suprafaţa superioară. Răciţi şi lăsaţi pentru 3 ore sau pentru o noapte. Tăiaţi polenta romburi simetrice.

Acoperiţi feliile de carne cu o peliculă şi bateţi-le puţin. Condimentaţi cu sare şi piper, stropiţi cu suc de lămâie şi ulei de măsline. 

Puneţi la foc mic o cratiţă cu apă clocotită. Deasupra puneţi o crăticioară mai mică. Tăiaţi caşcavalul bucăţele mici, adăugaţi laptele. Amestecând cu o lingură de lemn, topiţi complet caşcavalul în lapte. Adăugaţi, câte unul, gălbenușurile, omogenizând bine de fiecare dată – sosul trebuie să fie lucios şi omogen. Condimentaţi cu sare şi piper după gust.

Încălziţi tigaia gril la foc iute şi prăjiţi feliile de carne câte 3 minute pe fiecare parte. Luaţi de pe foc şi ţineţi la cald.

Concomitent, încălziţi la foc mediu o tigaie cu ulei de măsline. Prăjiţi polenta pe ambele părţi până se rumeneşte uniform. Aranjaţi polenta şi carnea pe farfuriile încălzite şi turnaţi sosul de caşcaval. Serviţi imediat.

Pentru sos alegeţi un caşcaval care se topeşte uşor şi are un gust pronunţat.

Sursa

Discuții