Colibri

Articole

2209

Terci de mei cu pere şi stafide

Mod de preparare:

  1. Clătiţi meiul în câteva ape (un dintre ele trebuie să fie foarte fierbinte), până apa devine limpede. Puneţi meiul în cratiţă, turnaţi o cantitate mare de apă rece, puneţi pe foc şi aduceţi la fierbere. Săraţi, adăugaţi zahărul, acoperiţi cu capacul şi fierbeţi la foc mic timp de 30 de minute. Luaţi de pe foc şi strecuraţi.
  2. Clătiţi stafidele cu apă clocotindă. Curăţaţi perele, îndepărtaţi cotorul şi tăiaţi-le felii medii.
  3. Prăjiţi perele în unt. Amestecaţi perele cu untul, stafidele şi meiul, aranjaţi în forme mici pentru copt. Daţi la cuptorul încălzit la 200 grade pentru 15 minute. Serviţi fierbinte. 

Sursa

Spune prietenilor
Articole similare
Discuții