Medpark

Calendar de sarcină

42 saptămână de sarcină

Sunteți în a 42-a săptămână de naștere și nu ați născut încă? Asta înseamnă că vă încadrați în categoria celor 10% dintre femei care poartă copilul sub inimă 42 de săptămâni. Nici la acest termen nu vorbim încă despre o sarcină depășită.

Cum se simte copilul?

95 % dintre copiii care se nasc la acest termen nu au probleme de sănătate. Timp de o săptămână, probabil, copilul a mai crescut cu un cm și a mai adăugat puțin în greutate. În această săptămână nu există nici un fel de riscuri suplimentare la naștere. Cu excepția faptului că micuțul a crescut și-i va fi mai greu să înainteze pe căile nașterii.

Este foarte important să vizitați medicul care va trebui să monitorizeze starea copilului și a placentei. Medicii specialiști urmăresc ca sarcina să nu intre în categoria celor cu termenul depășit.

O sarcină cu terenul depășit se consideră după săptămâna a 42-a.

După a 42-a săptămână de sarcină, placenta începe să îmbătrânească activ, din această cauză se înrăutățește procesul de alimentație al copilului. Micuțul începe să sufere din cauza insuficienței de oxigen, care duce la curățarea intestinală prematură. Meconiu ajunge în lichidul amniotic și copilul îl poate înghiți, astfel apar tulburări de respirație. În unele cazuri, sindromul de aspirare al meconiului impune conectarea copilului la aparatul de respirație artificială.

Despre senzații …

Aveți impresia că sunteți însărcinată o veșnicie. Ați obosit de vizitele frecvente la medic. Nu vă rămâne decât să aveți răbdare sau să recurgeți la metodele verificate de provocare a nașterii. Plimbați-vă desculț în aer liber, mergeți pe scări, dansați, faceți dragoste, în sfârșit.

Naștere ușoară să aveți!