Medpark

Calendar de sarcină

41 saptămână de sarcină

Nu vă faceți griji dacă nu ați născut încă. Săptămânile 41 – 42 sunt normale pentru naștere. Se consideră ca sarcina a depășit termenul după a 42-a săptămână. Dar, mai aveți până atunci. Dacă nu astăzi, mâine veți auzi strigătul mult așteptat al micuțului dumneavoastră.

Cum se simte copilul?

Copilul dumneavoastră este pregătit să se nască. Cu fiecare zi îi este tot mai strâmt și mai strâmt. Continuă să-i crească unghiile și părul. Vernixul a mai rămas doar la încheieturi.

Placenta îmbătrânește cu fiecare zi ce trece. Membranele care despart organismul femeii de cel al copilului devin tot mai subțiri și încep să elibereze molecule mășcate. Anticorpii mamei ajung la copil și ei vor deveni prima protecție a copilului împotriva bolilor. Copilul dumneavoastră continuă să crească și să adauge în greutate.

Despre senzații …

Și dacă se întâmplă astăzi? În fiecare zi, la fiecare oră viitoarea mămică se întreabă asta. Aveți răbdare. Ziua estimativă a nașterii de asta și se numește estimativă, pentru că nimeni nu poate calcula exact ziua în care se va produce marele eveniment. Acest lucru depinde de mulți factori: durata ciclului, momentul ovulației, momentul fecundării.

Mergeți cât mai des la medic. Acum se impune un control strict asupra stării copilului și placentei.

Evident, în ultimele luni ați obosit foarte mult, vă mișcați din ce în ce mai greu, nu reușiți să vă săturați de somn. Puteți pune în aplicare câteva sfaturi pentru a aduce mai aproape momentul nașterii. Faceți astăzi o plimbare mai lungă decât de obicei, faceți ceva treabă prin casă.