Medpark

Calendar de sarcină

35 saptămână de sarcină

Bebelușul este deja pregătit pentru o viață în afara burticii mamei. Fătul coboară în pelvis, astfel încât, femeia va putea respira mai ușor. 

Atrageți atenția la

Ați decis deja dacă veți naște singură sau cu cineva alături (soțul, mama, sora, prietena). Discutați cu această persoană detaliile acestui moment. Multe femei au dureri de spate în timpul nașterii, de aceea, vă recomandăm să vă înscrieți la masaj la un specialist bun. Acest lucru vă va ajuta să pregătiți spetele pentru naștere.

Știați că

  • Dimensiunea copilului dumneavoastră – o sticlă de 3 litri de suc
  • Lungimea copilului dumneavoastră este de 46 de cm
  • Greutatea copilului dumneavoastră este de 2,5 kg

Verificați lista

  • Discutați cu partenerul nuanțele nașterii în parteneriat
  • Înscrieți-vă la masaj
  • Cumpărați lucruri necesare pentru copil

Ce se întâmplă în 35-a săptămână de sarcină 

La această etapă a sarcinii majoritatea copilașilor și-au ocupat poziția corectă pentru naștere– cu capul în jos. Poziția respectivă se numește prezentare cefalică. Oasele craniului fătului încă nu au fuzionat. Aceasta este necesar pentru trecerea mai ușoară a bebelușului prin canalul de naștere. În cazul în care copilul nu s-a întors cu capul în jos, nu vă faceți griji. Medicii au suficientă experiență în cazul unor nașteri similare. 

Către a 35-a săptămână uterul devine foarte mare. El continuă să apese pe diafragmă și plămâni. Evident, aceasta provoacă senzații neplăcute. Încă puțină răbdare și toate vor reveni la normal. În curând copilașul va începe să coboare, iar dvs. veți respira mai ușor. 

Acum uterul este mai sus de ombilicul cu 15 cm. La copil continuă formarea activă a oaselor. De aceea, mama trebuie să-și suplinească regimul alimentar cu brânză, lapte integral și alte produse bogate în calciu. 

Femeia continuă să fie deranjată de senzații neplăcute: greutate în picioare, burta tare ca piatra, edemele la membre. Aceste senzații pot fi diminuate la maxim. Pentru aceasta va trebui să vă mișcați mai deseori. Practic la fiecare 20 de minute. Nu consumați multe lichide și divizați porțiile obișnuite de mâncare în câteva etape. Nu puneți picior peste picior în timp ce sunteți așezată. Într-o poziție similară este afectat circuitul sangvin ale membrelor inferioare. 

Despre dezvoltarea viitorului bebeluș... 

Lungimea bebelușului la a 35-a săptămână este de 42-44 cm. El cântărește cca 2,5 kg și adaugă în greutate săptămânal câte 220 gr. 

Începând cu a 35-a săptămână, plămânii copilului sunt pregătiți pentru respirație desinestătătoare și nu au nevoie susținere suplimentară de oxigen în cazul unei nașteri premature.Copiii, născuți începând cu a 35 săptămână, singuri își mențin temperatura corpului și nu au nevoie de incubator. 

Copilul așteaptă venirea pe lume. Trebuie să fiți pregătită pentru acest moment și să nu panicați. Puteți simți dureri de spate, care capătă un caracter periodic, burta devine mai tare, apar eliminrile.Odată cu apariția acestor schimbări apelați imediat la medic. 

Despre senzații... 

Cu siguranță vă faceți griji înainte de naștere. Sentimentul de încredere în propriile forțe, și că totul va fi bine îl puteți obține la cursurile pentru viitoarele mămici. Aici puteți afla multe lucruri utile, dar și cum să vă mențineți dispoziția pe o notă pozitivă. Nu uitați, că dispoziția și confortul copilașului depind în mare măsură de dvs. Problemele inventate,vor părea ulterior pur și simplu stupide. Perioada minunată a sarcinii în curând se va termina, așa dar trebuie să reușiți să savurați ultimele zile sau săptămâni miraculoase! 

Ecografia la 35 săptămâni de sarcină