Medpark

Calendar de sarcină

28 saptămână de sarcină

A șaptea lună de sarcină continuă. Până la naștere rămâne din ce în ce mai puțin timp. Mamele care nu sunt superstițioase, deja, achiziționează, tot felul de lucruri pentru copilaș, altele s0au gândit deja și la un nume. Acum încep grijile plăcute, iar concediul de maternitate pică exact la țanc. În timpul liber puteți examina modelele de cărucioare și să căutați maternitatea la care veți naște. Dacă obosiți prea tare, nu vă extenuați cu treburile casnice și, cu atât mai mult, nu cărați pungi grele de la magazin sau piață.

Știați că

  • Dimensiunea copilului dumneavoastră – frunză de salată
  • Lungimea copilului dumneavoastră este de 35 de cm
  • Greutatea copilului dumneavoastră este de 1100 de grame

Verificați lista

  • Gândiți-vă la nuanțele nașterii
  • Cumpărați sutien
  • Alintați-vă cu ceva gustos

Ce se întâmplă în a 28-a săptămână de sarcină?

Copilului nu-i este încă atât de strâmt în uter. Prin urmare, se poate distra din plin. Evident, mama le simte pe toate și chiar urmărește cum se mișcă burta când în dreapta când în stânga. Când copilașul va mai crește și nu va mai avea atât de mult spațiu, mișcările nu vor mai fi la fel de active.

În a șaptea lună de sarcină, femeia a adăugat până la 9 kg. Dacă cifra este mai mare, aveți un motiv să revizuiți regimul alimentar. Străduiți-vă să fiți mai rar acasă, în acest caz, nu veți fi tentată să deschideți frigiderul la fiecare 15 minute. Alimentația corectă vă va ajuta să faceți față senzațiilor neplăcute – grețuri, arsuri stomacale, constipație. Acestea nu sunt simptome obligatorii. Multe mămici au avut marele noroc nici să nu le cunoască. Și durerea de spate ar putea să vă ocolească.

Despre dezvoltarea viitorului copilaș…

În a 28-a săptămână de sarcină, fătul cântărește 1,1 kg. Lungimea constituie 35 cm. La acest termen, mulți copii adoptă, deja, poziția corectă – cu capul în jos. Dacă, însă, copilul dumneavoastră nu a făcut acest lucru, nu vă faceți griji, el va reuși să o facă foarte curând.

Copilașul se întărește și crește. Acest lucru vă este clar după mișcările lui destul de puternice. Ziua mai mult doarme pentru că este legănat de mama lui care este în mișcare, noaptea, însă, copilul vă poate da de știre și nu doar o singură dată. Copiii care se nasc la 28 de săptămâni sunt apți să trăiască. Acum se dezvoltă activ creierul copilului. Acum, în cortexul cerebral apar circumvoluţiunile, până acum, suprafața creierului copilului a fost netedă. Inima copilașului înregistrează 150 de bătăi pe minut.

Examinări și recomandări

Dacă aveți sângele Rh negativ, vi se poate prescrie o analiză la anticorpi. Acest lucru va permite medicilor să vadă dacă nu cumva se dezvoltă un conflict-Rh între femeie și copil. Fără indicații concrete nu este cazul să faceți ecografia.

Medicul trebuie să-l consultați de două ori pe lună, iar înainte de fiecare vizită – să faceți analiza de urină. Acest lucru vă va ajuta să țineți sub control complicațiile ce pot apărea în al treilea trimestru: diabet gestațional, gestoză târzie, edemele, probabilitatea nașterii premature.

La această etapă, regimul alimentar nu se schimbă. Evident, dacă respectați un regim alimentar corect: mese servite în porții mici, consumați brânză, produse acidolactice, carne de porc, fructe și legume.

Motivul edemelor poate fi consumul exagerat de sare. În acest caz, trebuie să renunțați la sare, iar medicul trebuie să controleze volumul de apă consumat.

Despre senzații…

O bună parte de cale a fost, deja, parcursă. Din această săptămână femeia are mai puține temeri în legătură cu nașterea prematură. Evident, mersul greoi, kilogramele în plus vă dau de știre. Dar, acesta nu este un motiv să nu vă iubiți. Foarte curând, toate se vor schimba. Încercați ca în această perioadă extraordinar de frumoasă să găsiți doar momentele pozitive. Îngrijiți-vă, alintați-vă, acordați cât mai mult timp pasiunilor ce le aveți. Probabil că peste câteva luni nu veți mai avea timp de ele.

Ecografia la 28 săptămâni de sarcină