Medpark

Calendar de sarcină

27 saptămână de sarcină

Iată ca a și început al treilea și ultimul trimestru de sarcină. Deja, nu vă mai este atât de ușor să vă mișcați, să duceți modul obișnuit de viață și chiar să vă odihniți. Vă calmează gândul să sunteți în a șaptea lună de sarcină și până la ziua cea mare nu a mai rămas atât de mult timp. În această săptămână, medicii vă vor recomanda să manifestați prudență cu produsele ce pot provoca alergii.

Atrageți atenția la

Este posibil să fie necesar să faceți analiza de sânge pentru a verifica starea sănătății. Unele gravide pot fi chinuite de anemie – lipsă de forțe. Dacă aveți slăbiciuni, mergeți neîntârziat la medic: acest lucru vă face rău nu doar dumneavoastră, dar influențează și sănătatea placentei.

Știați că

  • Dimensiunea copilului dumneavoastră – conopidă
  • Lungimea copilului dumneavoastră este de 35 de cm
  • Greutatea copilului dumneavoastră este de 900 de grame

Verificați lista

  • Trebuie să vă determinați dacă la naștere va asista soțul
  • fiți în dispoziție bună
  • aduceți casa în ordine

Ce se întâmplă în cea de-a 27-a săptămână de sarcină?

Uterul s-a ridicat până la nivelul coastelor. Ea continuă să exercite presiune asupra organelor interne. Acum este vorba despre plămâni și intestin. În consecință, apar constipațiile și grețurile. Puteți să depășiți aceste stări dacă vă alimentați corect, consumați produse bogate în fibre și acidolactice.

În a șaptea lună de sarcină, femeia reușește să adauge 9 kg. în greutate. Se admite încă plus 5 kg. Modul activ de viață și alimentația corectă vă vor ajuta să nu depășiți acești indicatori. Fiți sigură, kilogramele în surplus nu vor fi în beneficiul dumneavoastră!

Despre dezvoltarea viitorului copilaș…

Mărimea fătului ajunge la 35 de cm, iar greutatea lui se apropie de 1 kg. Toate organele micuțului se definitivează și se pregătesc pentru viața extrauterină. La acest termen, șansele copilului de a supraviețui în cazul unei nașteri premature, sunt estimate la 85 %.

Copilul este deja, capabil să lupte cu afecțiunile virale, evident, nu în măsură deplină. Asta vorbește despre faptul că începe să lucreze activ sistemul imunitar. De asemenea, imunitatea poate reacționa la alergeni. Acum, mămica trebuie să reducă la minim produsele ce pot genera alergii.

Copilul doarme câte 20 de ore în zi, dar, în același timp, se trezește la fiecare oră. Mama, nu doar că poate simți mișcările micuțului sau, dar și le poate vedea la suprafața pielii. Mișcările pot fi destul de bruște și pot provoca senzații neplăcute. Copilul reacționează la factorii externi: lumină puternică, dușul în contrast, voce ridicată și situații de stres prin care ar putea trece mama.

Examinări și recomandări

În această săptămână, nu sunt planificate nici un fel de examinări. Ați putea doar să faceți analiza de sânge în cazul în care hemoglobina din urină este mică.

Mesele servite în porții mici vă vor scuti de grețuri și arsuri stomacale. Alimentația corectă, produsele slab calorice nu vor permite să adăugați prea mult în greutate. Beți mai multă apă și totodată, reduceți consumul de sare. Din cauza ei puteți suferi de edeme. Când ieșiți din casă, luați cu dumneavoastră un fruct sau fructe uscate. Ele vă vor ajuta să potoliți apetitul și nu vă vor permite să intrați în primul fast-food.

Despre senzații…

Se apropie termenul concediului de maternitate. Dacă starea dumneavoastră nu vă mai permite să munciți, anunțați conducerea dumneavoastră despre acest fapt. Ar trebui să evitați eforturile fizice și călătoriile în transportul public. În acest fel și stres va fi mai puțin. Montați-vă pe lucruri pozitive și alungați gândurile negative.

Graviditatea nu este un motiv să uitați de dumneavoastră, să vă justificați prin stările de rău și kilogramele în plus. Un machiaj simplu, păr spălat, unghii îngrijite, accesorii colorate – toate vă vor ajuta să arătați deosebit.

Ecografia la 27 săptămâni de sarcină