Medpark

Calendar de sarcină

26 saptămână de sarcină

În a 26-a săptămână de sarcină, se încheie cel de-al doilea trimestru de sarcină. Copilul dumneavoastră crește văzând cu ochii. Lui îi este tot mai strâmt în uter.

După dimensiune, uterul dumneavoastră este de mărimea unui pepene verde. Riscul nașterii premature nu este mare. Nașterea se apropie, iar asta înseamnă că ar trebui să vă înscrieți la cursuri pregătitoare, care vor fi utile pentru ambii părinți.

Atrageți atenția la

Dacă continuați să lucrați și vă simțiți în putere să o mai faceți, angajatorul nu vă poate concedia sau vă trimite forțat în concediu înainte de termen. Trebuie să vă cunoașteți drepturile și să știți să vi le apărați.

Știați că

  • Dimensiunea copilului dumneavoastră Pepene galben
  • Lungimea copilului dumneavoastră este de 33 cm
  • Greutatea copilului dumneavoastră este de 880 de grame

Verificați lista

  • Înscrieți-vă la cursuri pentru pregătirea de naștere
  • Mergeți la salon de frumusețe
  • Continuați să mâncați fructe și legume

Ce se întâmplă în a 26-a săptămână de sarcină?

Viitoarea mămică adaugă în greutate. Dacă ați adăugat 9 kg este absolut normal. Evident, acest lucru are impact asupra activismului mamei. Timpul plimbărilor este mai scurt, uneori trebuie să-i rugați pe cei apropiați să vă ajute să vă încălțați. Mersul pe scări se înlocuiește cu ascensorul.

Burtica mare este cauza disconfortului din spate. Puteți purta un bandaj dacă medicul vă permite. El vă poate ajuta să reduceți presiunea asupra regiunii lombare, va susține burta și va preveni vergeturile.

Despre dezvoltarea viitorului copilaș …

Mărimea fătului este de 23 de cm, greutatea variază între 700-820 de grame. La această etapă, copilul execută individual mișcări respiratorii, deși aerul nu pătrunde în plămâni. Lichidul amniotic inspirat în plămâni ajunge în sânge și nu dăunează.

În a 26-a săptămână de sarcină, celulele din creierașul copilului ajung la maturitate, de ele depinde gândirea. Deja acum la copilul dumneavoastră se stabilește ciclul de trezire și somn.

Copilul aude deja bătăile inimii mamei și acest lucru îl calmează. După naștere, acest obicei va rămâne. În această săptămână sunt deja clare trăsăturile feței copilului. Ele au căpătat unicitate și individualitate.

Examinări și recomandări

Medicul poate indica să faceți analizele de sânge și urină. Dacă sunteți diagnosticată cu anemie, pielonefrită, medicul va prescrie examinări suplimentare. De asemenea, în această săptămână pot avea loc contracțiile preventive. Numaidecât anunțați medicul despre asta. Aceste senzații pot fi cauza hipertoniei uterine.

Principiile alimentației corecte nu se schimbă. Dacă nu vă puteți controla apetitul, nu este cazul să argumentați că trebuie să mâncați pentru doi și că nu vă puteți refuza nimic pentru că sunteți gravidă. Fiți încrezută, greutatea în surplus și mâncarea nesănătoasă va face rău dumneavoastră și copilașului. Evitați mâncarea sărată, afumată și grasă. Renunțați la înghețată. Organismul vă va fi recunoscător dacă veți opta pentru un măr în loc de ciocolată. Mâncați în porții mici pentru a evita arsurile stomacale.

Viitoarele preferințe culinare ale copilului depind în mare parte de ceea cu ce se alimentează mama în timpul sarcinii. Țineți minte asta atunci când vă așezați la masă.

Despre senzații …

Nu vă concentrați atenția asupra kilogramelor în plus și disconfortului. Foarte curând, aceste ”probleme” vă vor părea absurde. Gândiți-vă la copilașul dumneavoastră și creați-i o atmosferă normală pentru dezvoltare. Și aici nu ne referim doar la alimentația corectă, feriți-vă de situațiile stresante.

Ecografia la 26 săptămâni de sarcină