Medpark

Calendar de sarcină

25 saptămână de sarcină

Viitoarea mămică a adăugat circa 6-7 kilograme. Ea va mai adăuga încă 5. Însă, aceste cifre pot fi mult mai mari în cazul în care veți neglija regulile simple în alimentație și stilul de viață. În această săptămână se reduce riscul avortului spontan. Iar o eventuală naștere prematură oferă copilașului multe șanse de supraviețuire. De aceea, din acest moment, femeia se simte mult mai protejată.

Știați că

  • Dimensiunea copilului dumneavoastră Bostan
  • Lungimea copilului dumneavoastră este de 31 cm
  • Greutatea copilului dumneavoastră este de 700 de grame

Verificați lista

  • Cântați-i copilașului
  • Aveți grijă să arătați bine
  • Odihniți-vă mai mult
  • Plimbați-vă în aer liber

Ce se întâmplă în a 25-a săptămână de sarcină?

De regulă, fătul și-a găsit poziția confortabilă și s-a întors cu capul în jos. Dacă asta nu s-a întâmplat încă, se va întâmpla foarte curând.

În acest termen de sarcină, femeia adaugă, în mediu, 350 grame pe săptămână. Reduceți consumul de sare dacă ați observat edeme. Ele pot fi cauza disconfortului și pot genera gestoza târzie.

Chiar la sfârșitul celui de-al doilea trimestru, mama simte o ușurare moderată. Ei încă nu-i este greu să se plimbe mai mult timp, să se încalțe, să facă treburile casnice. Savurați momentul. Pentru că va mai trece puțin timp și toate aceste chestii, banale la prima vedere, vor deveni aproape că imposibile din cauza burticii și altor factori.

Despre dezvoltarea viitorului copilaș…

Mărimea fătului constituie, în medie, 22 cm, iar greutatea – circa 700 de grame. În continuare, el va adăuga mai intensiv în greutate și va crește mai puțin.

La această etapă, plămânii copilașului sunt deja formați, se formează activ surfactantul. Anume această substanță este responsabilă ca după naștere, plămânii copilului să funcționeze normal.

Din toate sunetele pe care le aude, copilașul preferă vocea mamei. Deja poate zâmbi și întrista. Mișcările se fac simțite ziua și noaptea. Așa că, de multe ori, vă pot trezi din somn.

Examinări și recomandări

În această săptămână nu se impun analize obligatorii. Dacă medicul va considera necesar, el vă va prescrie toate examinările oportune. Nu trebuie să vă fie rușine să vorbiți despre temerile pe care le aveți sau problemele pe care le presupuneți. Întotdeauna adresați întrebări. Cu cât mai multe veți cunoaște despre starea în care sunteți, cu atât mai liniștită veți fi. O ecografie suplimentară vă va ajuta să știți care este starea lichidului amniotic, dezvoltarea coloanei vertebrale a fătului și alți indicatori la fel de importanți.

Regimul alimentar nu se schimbă. Evident, noi vă propunem un regim alimentar corect. Dacă nu ați învățat încă să vă controlați apetitul și să renunțați la alimentele nesănătoase, încercați să faceți acum acest lucru. Aveți nevoie doar de o săptămână de control strict a ceea ce mâncați și vă veți obișnui cu acest regim sănătos. Este foarte important să minimalizați consumul de sare pentru a putea evita edemele.

Despre senzații…

Mama s-a obișnuit deja cu starea în care se află, cu schimbările ce au avut loc – greutatea și mersul. Luați cele ce se întâmplă ca pe ceva necesar, învățați să vă controlați emoțiile și să nu intrați în panică cu și fără motiv. Acum, este important să nu vă prea obosiți cu treburile casnice. În timpul liber, mai bine citiți o carte despre dezvoltarea copilului, ascultați muzică plăcută. Nu trebuie să vă fie incomod atunci când cineva face munca fizică în locul dumneavoastră. Gândiți-vă întâi de toate la viitorul copilaș! Nu uitați să aveți grijă de dumneavoastră, folosiți creme împotriva vergeturilor, mergeți la fitness, plimbați-vă prin parc și faceți cumpărături pentru viitorul copil.

Ecografia la 25 săptămâni de sarcină