Medpark

Calendar de sarcină

24 saptămână de sarcină

A doua jumătate a sarcinii aduce cu sine multe surprize. Plăcute și nu prea. Copilașul crește, se dezvoltă, îi dă mamei sale o mulțime de semnale. Și acest lucru nu poate să nu vă bucure. În schimb, greutatea din picioare, disconfortul la stomac și vezica urinară aduc cu sine senzații nu dintre cele mai plăcute.

Atrageți atenția la

Cine a spus că doar mamele au dreptul la concediu de maternitate ? Unele companii oferă mai multe zile de odihnă sau un grafic mult mai lejer pentru bărbații care au devenit tați. Sugerați-i soțului dumneavoastră să recitească contractul de muncă și să discute această oportunitate cu șefii lui. Cu siguranță veți avea nevoie de ajutorul lui după naștere.

Știați că

  • Dimensiunea copilului dumneavoastră Porumb
  • Lungimea copilului dumneavoastră este de 30 cm
  • Greutatea copilului dumneavoastră este de 600 de grame

Verificați lista

  • Mergeți la bazin
  • Relaxați-vă și odihniți-vă
  • Țineți picioarele mai sus
  • Alintați-vă cu ceva plăcut

Ce se întâmplă în a 24-a săptămână de sarcină?

De regulă, în acest termen al sarcinii, majoritatea mămicilor încep să simtă dureri în regiunea lombară și spate. Acest lucru este legat de schimbarea centrului de greutate. Dacă femeia a făcut sport până la graviditate, iar acum face fitness, aceste senzații neplăcute pot să-i fie străine. Un bandaj vă poate ușura presiunea din spate. De asemenea, el ar putea minimaliza apariția vergeturilor.

La fel, kilogramele în plus devin cauza senzației de greutate în picioare. Arsurile stomacale, din nou, nu sunt o raritate pentru acest termen al sarcinii, deoarece are loc o permutație a organelor interne. Cea mai bună soluție, în această situație, este să mâncați în porții mici.

Despre dezvoltarea viitorului copilaș…

Lungimea fătului este de 21 de cm. În greutate cântărește mai mult de jumătate de kilogram - 530 de grame. Organele micuțului se desăvârșesc. Dezvoltarea creierului, sistemului vestibular, îl ajută pe copil să-și coordoneze mișcările. Să-și dezdoaie mânuțele și piciorușele, să-și mângâie fața și să se întindă până la tălpițe.

Atunci când mama este fericită sau stresată are loc o erupție puternică al hormonilor specifici în sânge. Micuțul dumneavoastră este deja capabil să recunoască aceste semnale ale organismului matern. Respectiv, el reacționează în felul lui la toate acestea: poate sta pe loc sau dimpotrivă – poate face mișcări bruște.

Copilul are tot mai puțin spațiu în uter. Uneori, când în opinia lui mama nu stă așezată sau culcată corect, copilașul vă dă imediat de știre.

Examinări și recomandări

De regulă, în această săptămână, gravidele se odihnesc de vizitele la medic. În situații de excepție, medicul vă poate prescrie o ecografie sau anumite analize. Acest lucru se face cu scopul de a exclude diabetul gestațional.

Dacă respectați un regim alimentar corect, care include și două litri de apă pură pe zi, produse acidolactice, brânză, carne dietetică, fructe și legume, cereale,

continuați să urmați această listă foarte simplă. Produsele dulci, grase, făinoasele - este ceea ce va extenua organismul dumneavoastră după naștere pentru a revei în formă.

Despre senzații…

La sfârșitul celui de-al doilea trimestru de sarcină, femeia ar putea adăuga 300-500 de grame pe săptămână. Și asta se consideră a fi normal. De aceea, nu trebuie să vă tachinați pentru formele pe care le căpătați. Corpul dumneavoastră se pregătește pentru nașterea copilului. Iubiți-vă în noua dumneavoastră postură! Evident, dacă respectați un regim alimentar corect și nu mâncați înainte de culcare tartine cu apă minerală.

Kilogramele în surplus nu presupun doar probleme cu silueta după naștere, dar și un stres considerabil pentru organism, precum și pentru viitorul copilaș.

Transpirația excesivă – încă un moment neplăcut care vă poate însoți în sarcină. Faceți mai des duș și folosiți deodorante fără componente nocive. Ieșiți mai des din casă, asta vă va ajuta să nu mai deschideți frigiderul atât de des.

Ecografia la 24 săptămâni de sarcină