Medpark

Calendar de sarcină

22 saptămână de sarcină

În a doua jumătate a sarcinii, majoritatea femeilor trebuie să se obișnuiască cu un nou mod de viață, să depășească noi senzații și să se conformeze schimbărilor ce au loc în organism. Deja vă este dificil să dormiți, nici nu prea puteți ședea pe un loc. Nu trebuie însă să vă lăsați dusă de emoții negative. Dvs.și copilul – sunteți un tot întreg și doar de dvs. depinde mersul sarcinii, dezvoltarea bebelușului și dispoziția lui. 

Atrageți atenția la

Unele gravide pot fi deranjate de o problemă mai delicată – hemoroizii. Este o plângere destul de frecventă pentru că în timpul sarcinii, venele slăbesc. Acest lucru poate genera constipații și chiar sângerări în timpul scaunului. Dacă sunteți vizată, nu vă fie jenă să întrebați medicul ce fel de preparate puteți să utilizați. Și nu vă faceți griji, simptomele neplăcute vo dispărea după naștere.

Știați că

  • Dimensiunea copilului dumneavoastră Dovlecel
  • Lungimea copilului dumneavoastră este de 29 cm
  • Greutatea copilului dumneavoastră este de 470 grame

Verificați lista

  • Relaxați-vă și odihniți-vă
  • Alimentați-vă gustos și sănătos
  • Fiți în dispoziție bună

Ce se întâmplă în a 22 săptămână de sarcină 

O mamă conștiincioasă se va strădui să facă totul, pentru a simplifica decurgerea sarcinii și să asigure un confort maxim bebelușului ei. Ea urmează recomandările simple. Începe să se obișnuiască cu somnul de noapte care s-a schimbat: doarme pe o parte, în special pe partea dreaptă, se plimbă la aer curat, nu se grăbește și nu pune picior peste picior. 

Încercați acum să vă atrageți atenție la maxim: mergeți prin magazine, la un film, întâlniți-vă cu prietenii. În curând, burtica dvs. nu vă va permite să vă aflați mult timp în picioare, la care se va mai adăuga și efortul asupra spatelui. 

Multe femei în această perioadă încep să poarte un bandaj special pentru menținerea burticii. Însă și acesta trebuie achiziționat doar după o consultație cu medicul. Sunt benefice antrenamentele de fitness pentru gravide sub supravegherea unui antrenor profesionist. 

Despre dezvoltarea viitorului bebeluș... 

În a 22 săptămână de sarcină, dimensiunea fătului atinge în lungime 19 cm, iar în greutate 350 gr. Copilul este activ. El începe să-și atingă fața cu mânuțele și face zilnic în jur de 200 de mișcări, ocupația preferată însă este cea de a suge degetul. După mișcările fetale, mama poate înțelege dacă copilul ei doarme sau nu. Bebelușul îi poate comunica mamei sale despre senzațiile sale, atunci când se aprinde lumina sau muzica răsună prea tare. 

În cazul în care fătul este prea activ și nu-i dă mamei posibilitatea să se odihnească așa cum se cuvine, acest lucru poate vorbi despre insuficiența de oxigen. Ieșiți la plimbare cât mai des posibil, plimbați-vă în parcuri sau pădure, adică mai departe de aglomerația orașului. 

Investigațiile medicale și recomandări 

În a 22 săptămână de sarcină, medicul vă poate prescrie a doua ecografie, scopul căreia este examinarea placentei și a ombilicului, dar și dezvoltarea generală a fătului. Dacă există careva anomalii în dezvoltare, insuficiență sau exces de lichid amniotic, atunci medicul vă va prescrie o investigație mult mai detaliată. 

De asemenea, la această etapă trebuie să faceți analiza sângelui și a urinei. 

A doua jumătate a sarcinii – este perioada, când mama poate acumula mult în greutate. Iar aceasta este inutil atât pentru viitoarea mămică, cât și pentru bebeluș. Dacă veți ține sub control alimentația, atunci veți fi recunoscătoare față de sine după naștere, când nu va trebui să dați jos kilogramele acumulate în sala de sport sau să respectați diete stricte. 

Cea mai bună metodă de a ține greutatea corpului sub control – este să vă faceți o agendă, unde veți vedea ce produse sunt în exces în alimentația dvs., și care lipsesc. Carnea de vită, legumele, fructele, crupele, apa, brânza – toate aceste produse în continuare sunt doar benefice pentru organism, lucru care nu poate fi spus despre chifle, apa gazată sau prăjiturile cu cremă. 

Despre senzații... 

La această etapă, multe viitoare mămici au acumulat deja în greutate, respectiv apar nemulțumirile legate de aspectul exterior – coapse pline, pete pigmentare pe față, unghii exfoliate, nasul umflat...Nu trebuie însă să acordați mare atenție acestor schimbări, care sunt trecătoare. Doar purtați sub inimă un copil. Este foarte important, să aveți susținerea persoanelor apropiate și a tatălui copilului. Dispoziția bună – iată ce trebuie să vă înfrumusețeze în această perioadă. Aveți grijă de dvs., dezmierdați-vă cu diverse proceduri în saloanele de frumusețe și vestimentație nouă și frumoasă. 

Ecografia la 22 săptămâni de sarcină