Medpark

Calendar de sarcină

20 saptămână de sarcină

Ați trecut de ecuatorul sarcinii! Asta înseamnă că momentul cel mare este din ce în ce mai aproape. Cei din jur vă bombardează cu întrebări despre cum vă simțiți și dacă așteptați fată sau băiat. Ați parcurs o jumătate de drum, în continuare sunt încă multe lucruri interesante. În această săptămână trebuie să faceți ecografia și câteva analize.

Atrageți atenția la

Copilul dumneavoastră poate simți aroma și gustul alimentelor pe care le consumați. El face acest lucru atunci când înghite lichidul amniotic. De aceea, depuneți efort să nu vă mai limitați dieta, dar încercați să vă faceți un regim alimentar mai nutritiv, benefic și echilibrat.

Știați că

  • Dimensiunea copilului dumneavoastră Cocos
  • Lungimea copilului dumneavoastră este de 26 cm
  • Greutatea copilului dumneavoastră este de 310 grame

Verificați lista

  • Alimentați-vă gustos și sănătos
  • Aveți grijă de sănătate
  • Savurați mișcările copilașului

Ce se întâmplă în a 20-a săptămână de sarcină?

Cel mai ușor trimestru de sarcină continuă. Burtica crește iar buricul începe să fie vizibil dacă îmbrăcați o haină mai subțirică. Din mamelonul începe să se scurgă lichid translucid cu o tentă galbenă - colostru. În acest fel, sânii dumneavoastră se pregătesc pentru alăptarea copilașului. Nu scurgeți colostrul, el se va elimina până la sfârșitul sarcinii.

Uterul crește, iar pielea de pe burtă se întinde, începe să vă mănânce. În acest caz vă pot ajuta cremele speciale, care, la fel, previn apariția vergeturilor. Stați la aer curat și dacă vă permite starea generală, nu aveți dureri, face fitness pentru gravide.

Despre dezvoltarea viitorului copilaș …

Lungimea fătului constituie 16 cm, greutatea – 260 de grame. Toate organele și sistemele au fost deja formate, însă, se definitivează în continuu. Ele, încă, nu pot funcționa individual în afara organismului mamei.

Copilul începe să învețe lucruri noi: el deja aude, reacționează la lumină, suge degetul, învârte capul. În această săptămână, copilașul deschide, în sfârșit, ochii și care sunt acoperiți de gene. Fătul doarme aproape tot timpul, iar când se trezește, o înștiințează imediat pe mama lui cu o lovitură. Pielea micuțului devine tot mai fermă, sub ea se formează stratul de grăsime.

Copilul este activ și, cel mai probabil, și-a ales deja cea mai comodă poză – cu capul în jos.

Examinări și recomandări

A 20-a săptămână presupune ecografia screening obligatorie. Veți vedea pe ecran cum bate inima copilașului dumneavoastră, medicul va studia felul în care se dezvoltă fătul, va examina starea uterului și a lichidului amniotic. De asemenea, va trebui să faceți analizele de sânge și urină. Medicul de familie ar putea să vă trimită pentru control la ginecolog, care va examina starea colului uterin.

În cazul în care analizele vor indica o insuficiență de fier în organism, va trebui să vă corectați regimul alimentar. Va trebui să consumați, în special, hrișcă, fulgi de ovăz, ficat, carne de porc. Aceste produse sunt bogate în fier.

În a doua jumătate a sarcinii femeia adaugă semnificativ în kilograme. De aceea, ar trebui să învățați să vă abțineți de la pofte. Nu mâncați exagerat înainte de culcare,

nu consumați băuturi dulci carbogazoase și sucuri la pachet. Cina trebuie să fie ușoară. Puteți servi pește preparat la abur cu salată din legume proaspete. Ceva mai târziu, puteți servi la desert – brânză cu fructe.

Despre senzații …

Sânii dumneavoastră cresc și au nevoie de îngrijire – creme speciale împotriva vergeturilor. De asemenea, sutienul ales corect va juca un rol important în felul în care vor arăta sânii dumneavoastră după naștere. Edemele nu ar trebui să apară în a 20-a săptămână. De aceea, în cazul în care apar este cazul să vă adresați imediat la medic.

Ecografia la 20 săptămâni de sarcină