Medpark

Calendar de sarcină

18 saptămână de sarcină

Mulți consideră că atunci când este însărcinată, femeia este mai frumoasă ca oricând. Burtica rotunjită este ceea ce bucură ochii celor din jur. A 18-a săptămână continuă cea dea cincea lună de sarcină. Ce se întâmplă anume acum? Uterul dumneavoastră crește. După dimensiuni, este de mărimea unui pepene galben!

Știați că

  • Dimensiunea copilului dumneavoastră Mango
  • Lungimea copilului dumneavoastră este de 21 cm
  • Greutatea copilului dumneavoastră este de 200 de grame

Verificați lista

  • Îmbogățiți-vă regimul alimentar cu fructe proaspete
  • Administrați-vă calciu
  • Faceți exerciții fizice (dar u exagerați !)

Ce se întâmplă în a 18-a săptămână de sarcină?

În a cincea lună de sarcină, mama nu trebuie să aibă niciun fel e dureri. Unicul lucru pe care poate să-l aștepte, în acest moment, este mișcarea bebelușului. Dacă femeia nu este la prima ei sarcină, ea se bucură, deja de câteva săptămâni de aceste senzații minunate. Pentru a fi convinsă de faptul că totul este în regulă cu bebelușul, încercați să numărați mișcările lui. Ele trebuie să fie între 4 și 8 mișcări pe oră.

Despre dezvoltarea viitorului copilaș

În a 18-a săptămână de sarcină, mărimea fătului ajunge la 14 cm în lungime, iar greutatea este de circa 200 de grame. Deocamdată, copilul are suficient spațiu în uter pentru a se răsuci și a se simți liber.

Piciorușele și mânuțele sunt total formate. Apar falangele degețelelor și amprentele digitale unice. Acum, se dezvoltă activ creierul copilului. Ochii, însă, sunt deocamdată închiși.

În acest moment, copilul înțelege și simte foarte multe lucruri. De exemplu, el poate, deja, reacționa la lumină, poate deosebi sunetele, savurează cântecele mamei. Și tata trebuie să discute cu copilașul.

Despre senzații…

În al doilea trimestru de sarcină, mama nu ar trebui să fie deranjată de nimic. Prevalează dispoziția bună, multe temeri au dispărut. Femeia se bucură de noile posibilități de a comunica cu copilul ei – mișcările. Multe mămici consideră că au conștientizat definitiv starea în care se află doar atunci când au simțit prima dată mișcările copilașului. Ascultați muzică plăcută, nu uitați – copilul simte dispoziția mamei. În timpul liber vizionați filme bune, faceți plimbări, comunicați cu oameni plăcuți.

Examinări și recomandări

Medicul vă poate prescrie ecografia pentru 18 – 22 de săptămâni pentru a vedea dacă fătul se dezvoltă corect, a evalua starea placentei și cordonului. La acest

termen, cel mai probabil, va fi clar sexul copilului dumneavoastră. De aceea, și tăticului îi va fi interesant să asiste la această ecografie. Plus la toate, el va avea ocazia să vadă copilașul în timp real, respectiv, va aștepta cu mai mare interes venirea lui pe lume.

Încercați să nu trișați înainte de a merge la doctor, pentru că, confortul copilului depinde numai de dumneavoastră!

Regimul dumneavoastră alimentar joacă un rol foarte important în procesul de dezvoltare al copilașului. De aceea nu încărcați organismul cu produse inutile. În favoarea dumneavoastră și a copilului dumneavoastră sunt fructele, legumele, supele, cerealele, apa pură, sucurile proaspete, nucile în cantități moderate. Nu uitați că nu trebuie să mâncați prea mult înainte de culcare. Nu suprasolicitați organismul cu mâncăruri grele. Dacă vă doriți ceva dulce sau cartofi prăjiți, vă puteți permite, doar că foarte puțin și numai pe parcursul zilei.

Ecografia la 18 săptămâni de sarcină