Limerance

Afisha

 
 
Expozitia de pictura Cristina Golovatic

Expozitia de pictura Cristina Golovatic

Alianta Franceza din Moldova prezinta în galeria sa, de la 29 mai pâna la 10 iulie 2017, expozitia personala a pictoritei Cristina Golovatic - artist.

Vernisajul expozitiei va avea loc vineri 9 iunie 2017 la ora 17.00, în prezenta Artistei.

„Fiindu-i caracteristic un stil îndrăzneț, în procesul său de pictură ea răzuiește, taie și zgârie pânza, și totuși arta ei induce de fiecare dată o stare de calm si echilibru spiritual. Cristina Golovatic este o tânără abstracționistă, care își ia forma unei picturi în permanentă schimbare. Sub influența celor mai buni impresioniști și postimpresioniști ai secolului al XIX-lea, ea și-a dezvoltat o pasiune specială pentru texturi, culori sofisticate și procedeul “povestirii pe pânză”.

Atitudinea ei spontană este la fel indusă de o serie de "accidente planificate": diverse pete de culori, mâzgăleli sau cuvinte și mesaje ascunse. Deciziile luate conștient de a băga linii și pete masive, rupe pictura din lumea reală, astfel învitându-l pe spectator pe un tărâm complet nou.

O artistă vibrantă, condusă de tinerețea, spiritul său rebel și setea nebună de a exista. Haosul ei este armonie, geometria sa este natura, compoziția ei este un tot întreg.”

Detalii >>>

Discuții