Aqua Terra sport scholl

Afisha

 
 
Arta aborigenilor din deşertul Australiei de Vest

Arta aborigenilor din deşertul Australiei de Vest

Muzeul National de Arta
Adresa: str. 31 august 1989, 115
Telefon:(022) 24-17-30
Ora:

Vineri, 26 ianuarie, ora 16.00, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, în colaborare cu Ambasada Australiei la Moscova, va inaugura expoziţia - Arta aborigenilor din deşertul Australiei de Vest. Yiwarra Kuju: The Canning Stock Route.

Fotografiile obiectelor de artă, din colecția Muzeului Național al Australiei, prezente în expoziţie sunt ca o fereastră spre lumea artistică, culturală şi naturală a poporului aborigen din Deşertul Vestic al Australiei. Canning Stock Route – este un traseu pentru deplasarea bovinelor, deschis la începutul anilor 1900 pentru a permite expansiunea ulterioară a industriei produselor animaliere. Acest traseu traversa pământurile pe care aborigenii trăiau de mii de ani. De-a lungul traseului, în locurile de colectare a apei şi lângă izvoare au fost construite fântâni, care erau vitale pentru supravieţuirea acestor comunităţi. Întâlnirea aborigenilor cu specialiştii europeni în geodezie şi cu crescătorii de bovine, care a avut loc ca urmare a deschiderii traseului Canning Stock Route, a fost iniţial ostilă. Însă, odată cu trecerea timpului, oamenii au învăţat să se folosească atât de bine de terenuri şi izvoare, încât mulţi aborigeni au început să lucreze în punctele de staţionare pentru vite, situate la distanţă de-a lungul întregului traseu. Până în prezent, mai multe comunităţi de aborigeni sunt situate nemijlocit pe vechiul traseu sau în apropierea lui. Arta acestor comunităţi continuă să se dezvolte activ.

Lucrările vor fi expuse în Galeria Parter, iar expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 26 ianuarie-18 februarie, 2018.

Detalii >>>

Discuții