Limerance

Afisha

 
 
Expozitia de pictura Cristina Golovatic

Expozitia de pictura Cristina Golovatic

Alliance Française de Moldavie
Adresa: str. Sfatul Tarii, 18
Ora:

Alianta Franceza din Moldova prezinta în galeria sa, de la 29 mai pâna la 10 iulie 2017, expozitia personala a pictoritei Cristina Golovatic - artist.

Vernisajul expozitiei va avea loc vineri 9 iunie 2017 la ora 17.00, în prezenta Artistei.

„Fiindu-i caracteristic un stil îndrăzneț, în procesul său de pictură ea răzuiește, taie și zgârie pânza, și totuși arta ei induce de fiecare dată o stare de calm si echilibru spiritual. Cristina Golovatic este o tânără abstracționistă, care își ia forma unei picturi în permanentă schimbare. Sub influența celor mai buni impresioniști și postimpresioniști ai secolului al XIX-lea, ea și-a dezvoltat o pasiune specială pentru texturi, culori sofisticate și procedeul “povestirii pe pânză”.

Atitudinea ei spontană este la fel indusă de o serie de "accidente planificate": diverse pete de culori, mâzgăleli sau cuvinte și mesaje ascunse. Deciziile luate conștient de a băga linii și pete masive, rupe pictura din lumea reală, astfel învitându-l pe spectator pe un tărâm complet nou.

O artistă vibrantă, condusă de tinerețea, spiritul său rebel și setea nebună de a exista. Haosul ei este armonie, geometria sa este natura, compoziția ei este un tot întreg.”

Detalii >>>

Discuții